درست روزهایی که اولین تجربه سینمایی بابک زنجانی ، به کارگردانی ابراهیم شیبانی روی پرده رفت ، قیمت ها همچنان در حال جولان بود.

زهرا علی‌اکبری: فیلم "هیچ کجا هیچ کس" را دیده‌اید؟ اولین فیلمی است که نام بابک زنجانی در تیتراژ آن ثبت شده است.  داستان تو در تو و پیچیده فیلم که به شکلی غیر خطی روایت شده است، ارتباطاتی تنگاتنگ به ماجرای دلار و سکه و صرافی دارد . هر چند بابک زنجانی به گفته خودش دخالتی در تدوین فیلمنامه نداشت، اما سرنوشت به گونه ای رقم خورده است که اولین تجربه سینمایی وی ، آمیختگی هایی با سرنوشت پر فراز و نشیب این مرد 42 ساله داشته باشد.

یک جستجوی ساده اینترنتی نشان می دهد بابک زنجانی متولد اول فروردین سال 1353 است. به این ترتیب این مرد 42 ساله ، سه سالی است با یدک کشیدن عنوان "میلیاردر نفتی" روزهایش را در زندان شب می کند و حالا حکم اعدامش را نیز رویت کرده است   درست وقتی تشدید تحریم ها بهانه ای می شد برای ورود وی به دنیای فروش نفت، تجربه هایی در عرصه فرهنگ را نیز در کارنامه خود ثبت کرد.

وضعیت آن روزها نشان می دهد دست و بالش پر و پیمان بود که در یک سال سرمایه گذاری در سه فیلم را پذیرفت .  داستان فیلم اول یا همان "هیچ کجا هیچ کس " امروز، حکایت جذابی برای کسانی دارد که قصه پر غصه زنجانی ، نفت و دلار را پیگیری می کنند . از این ر و تجربه هر چند ناکام وی در عرصه سینما نشان می دهد او آرزوهای بلند و بالایی در سر داشته است.

فیلم "هیچ کجا هیچ کس" ، داستان سرکشی نسلی را روایت می کند که چندان با سنت ها و سخنان نسل پیشین از در سازش در نمی آیند . به ضرب یک کلاهبرداری ، ضد قهرمانان داستان قصد دارند بار سفر ببندند و چه جایی بهتر از صرافی برای سامان دهی یک عملیات بدون خونریزی . تابلوی هلدینگ سوینت جا به جای فیلم به نمایش گذاشته می شود و اتفاقا داستان به سرنوشت  مدیر ثروتمند همین هلدینگ باز می گردد. 

به این ترتیب زنجانی سرمایه لازم برای تهیه فیلمی را در اولین تجربه فرهنگی اش تامین کرد که قیمت دلار و سکه در آن نقشی محوری دارد .شاید نمی دانست بعدها بدهی میلیارد دلاری اش چنان نقل محافل اقتصادی و خبری می شود که تیتر یک بسیاری از رسانه ها را از آن خود می کند و عبارت میلیاردر نفتی یا بدهکار نفتی همنشین نامش می شود.  

 قیمت دلار در فیلم "هیچ کجاهیچ کس "1520 تومان اعلام می شود . در صحنه ای از فیلم دوربین تابلوی صرافی را در حالی نشان می دهد که قیمت های تازه در حال درج بر روی آن است. روزهای سال 1391 ، روزهای گره خورده به دلار بود و همین آمیختگی شرایطی نامتعارف را در فردوسی و سبزه میدان رقم زده بود.   

در حالی که قیمت دلار در روزهایی که فیلم هیچ کجا هیچ کس در حال فیلمبرداری است، 1520 تومان است ، آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد قیمت دلار در همین سال، رکورد شکست و متوسط قیمت در ماه های پایانی سال حتی از 3600 تومان نیز فراتر رفت .  البته در هیچ کدام از ماه های آن سال نیز متوسط قیمت کمتر از 1600 تومان نبود . قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی نیز در این فیلم 798 هزار تومان اعلام شد اما وقتی دوربین از تابلوی صرافی عبور می کند، بهای هشتصد هزار تومان بر آن درج شده است.  

در این سال همزمان با افزایش قیمت دلار ، قیمت طلا و سکه نیز افزایش یافت و متوسط قیمت سکه از 589 هزار تومان در سال 1390 به بیش از یک میلیون و 20 هزار تومان در سال 1391 رسید. درست روزهایی که اولین تجربه سینمایی بابک زنجانی، به کارگردانی ابراهیم شیبانی روی پرده رفت، قیمت ها همچنان در حال جولان بود و تورم مهار گیسخته قیمت متوسط سکه را به بیش از یک میلیون و 40 هزار تومان و قیمت هر دلار را به متوسط 3 هزار و 200 تومان رسانده بود.  

بابک زنجانی برای فیلم هیچ کجا هیچ کس یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه کرد اما آمارها نشان می دهد فروش این فیلم در سینما حدود 750 میلیون تومان بود . دیگر فیلم هایی که با سرمایه گذاری بابک زنجانی ساخته شدند ، نیز با شکست تجاری در گیشه نتوانستند موقعیتی متفاوت را برای میلیاردر نفتی که بدهی بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون دلار بابت فروش نفت دارد، ایجاد کند. 

 

3535

منبع: خبرآنلاین