مخاطبان خبرآنلاین معتقدند؛ اوضاع نابسامان اقتصادی،‌ توقعات بالای زنان،‌ رفتارهای متفاوت زنان بعد از ازدواج، تربیت ناصحیح جوانان در جامعه و عدم انتخاب صحیح شریک زندگی از جمله دلایل پشیمانی متاهلان از زندگی مشترک است.

به گزارش خبرگزاری خیرآنلاین؛ یک ضرب المثل قدیمی می‌گوید: «آواز دهل شنیدن از دور خوش است». اگرچه خیام این تمثیل قدیمی را در پاسخ به زندگی سخت و خارج از انتظار زوج‌های امروزی در رباعی معروفش به کار نبرده ولی اکثر زوج‌های ناراضی از زندگی این کنایه را در پاسخ به اشتیاق مجردها برای ازدواج و تشکیل زندگی به کار می‌برند.

«پشیمانی از ازدواج، گاه همراه با رضایت از زندگی زناشویی و گاه همراه با طلاق عاطفی» موضوع گزارشی بود که با بیش از ۳۰۰ نظر از سوی کاربران و مخاطبان خبرآنلاین همراه شد. گزارشی که در آن با طرح سوالی مبنی بر اینکه «چرا همیشه متاهل‌ها از ازدواج ناراضی‌اند و مجردها را منع‌ می‌کنند؟» به بررسی این چرایی به همراه مخاطبان پرداخت.

در این گزارش از مخاطبان سایت خواسته شد نظرات خود در رابطه با دلیل اصلی نارضایتی و پیشیمانی زوج‌ها در عین علاقه به زندگی مشترک را بیان کنند و به این سوال پاسخ دهند که آیا دلایل اقتصادی و فشارهای مالی تنها عاملی است که مردان را پشیمانی از ازدواج می‌کند یا خیر؟ علاوه بر این از زنان نیز خواسته شد که نظرات خود را درباره رضایت یا عدم رضایت خود از ازدواج بیان کنند.

هراس از ازدواج

گرچه بسیاری از کاربران در ابتدای امر باز هم بدون توجه به کُنه گزارش به برداشت مقطعی خود از موضوع ازدواج پرداخته‌اند اما سمت و سوی نظرات کاربران نشان می‌دهد که بسیاری از مجردها از ازدواج هراسانند. هراسی که شاید برگرفته از سرنوشت تلخ ازدواج‌های ناموفق در ایران بوده است. سرنوشت تلخی که بسیاری از کاربران مقصر اصلی آن را در سطح بالای توقعات زنان و دختران و اوضاع نابسامان اقتصادی و بیکاری می‌دانند. یکی از کاربران می‌گوید: «عشق احساس خوبیه اما متاسفانه دخترها با توقعات انتظارات بالاشون این حس زیبا رو از بین بردن و همه پسرها رو به ازدواج و تشکیل خانواده بدبین کردن» سعید یکی دیگر از مخاطبان گفته است: «خدا شاهده خواستگاری یه دختر معمولی رفتم خودش و خانوادش گفتن که باید کلید کارخونه و ویلا برامون بیاری تا باهات ازدواج کنم....از اون ماجرا ۶ سال می‌گذره و بعد از اون خواستگاری هیچ دختری نرفتم و الان تو سن ۳۴ سالگی دیگه قید ازدواجو زدم»

زنان مقصرند؟

براساس نظرات ارائه شد، می‌توان نتیجه گرفت که علت اصلی پشیمانی زوج‌ها به خصوص مردان از ازدواج بار مالی و هزینه‌های سرسام آور زندگی است. هزینه‌هایی که بسیاری از مخاطبان معتقدند زنان با زیاده خواهی و توقعات بالای خود به دوش مردان تحمیل کرده‌اند. توقعاتی که به گفته بسیاری از کاربران مرد یکی از دلایل اصلی عدم علاقه پسران مجرد به ازدواج است. اتهاماتی که بدون ارائه دفاعیه‌ از سوی زنان باقی نمانده است. البته بسیاری از آنان دلیلی برای تواقعات بالا ارائه نکرده و تنها از این دفاع کرده‌اند که تمامی زنان متوقع نیستند و بسیاری از آنان همپای مردان خود برای پیشرفت زندگی زناشوییشان کار می‌کنند. محمد در پاسخ به این سوال که چه عامل باعث پشیمانی متاهلان از ازدواج شده، می‌گوید: «کمی به اقتصاد مربوطه و کمی به زیاده خواهی بعضی زنان و اینکه این بعضی می خوان یه شبه ره صد ساله رو شوهر بدبخت بره، نمیشه آخه»

یکی دیگر از کاربران در رابطه با توقعات و رفتارهای زنان پس از ازدواج نوشته است: «ببیند من قبل از ازدواج با همسرم همکلاس بودم و گهکاه با هم بیرون می رفتیم.خدا شاهده توی 4 سال دوره لیسانس ، یک مانتو و یک مقنعه، یک کفش، یک روسری و یک شال داشت که از سال اول تا چهارم همان ها را بیشتر نداشت،ولی خونه من خانم هر ماه باید تمام اینها را بخره. خانه پدرش دو سه سالی یک بار با اتوبوس مسافرت می رفتند ولی خانه من، خام انتظار سفر هر ساله خارج داره. و دهها مورد از این دست. جالبه که کاملا پدرش را درک هم می کند که برایشان خرج نمی کرد. تقریبا اکپریت قریب به اتفاق دخترها ، قل از ازدواج حرف های آرمانی می زنند ولی خرشان که از پل گذشت، همه چیز عوض می شه.طرف توی خانه پدرش یک ربع سکه ندیده بعد مهریه سال تولد هم می خواد.»

پاسخ دختران به تواقعات بالایشان

گرچه دختران در معرض اتهامات بسیاری از جمله زیاده خواهی اقتصادی، تغییر رفتار پس از ازدواج و ... قرار گرفته‌اند اما اکثر پاسخ‌های آنان در تکذیب این اتهامات نبوده و سعی آنان بر این است که این ذهنیت را ایجاد کنند که افکار عمومی میان دختران پر توقع و آنانی که توقعات منطقی دارند تمیز قائل شود. البته گاهی نیز این دختران هستند که پسران را به داشتن توقعات ظاهری بالا از دختران متهم می‌کنند. سمانه یکی از کاربران نوشته است: «تا کی میخواید دخترارو محکوم کنید یه نگاه بخودتون بندازین شما پسرا فوق العاده پر توقع شدین هموتون دنبال دخترای حوری پری و خوشگل و پولدار میگردین بعد میگید دخترا پر توقع شدن یکم خواسته هاتون عقلانی کنید بعد از دخترا ایراد بگیرین»

مریم در پاسخ به توقعات بالای دختران از پسران نوشته است: «والا منم دخترم توقع بالایی از لحاظ مادی خواستگارمم ندارم همینکه شغل داشته باشه برام کافیه رو اخلاقیات تمرکز کردم که امروزه بهحمد الله نایابه و متاسفانه پسران امروز هم توقع بالایی دارن وقتی میبنن دختر شاغله میگن کو ماشینت کو خونتاز همکارای خانم که سابقه 12 سال داشتن خواستگاری پرسیده که میگم از طرفی ام پسر های امروزی دوتا حالت ان یا شرایط ندارن و اهل زندگی ان یا شرایط دارنو خلافن گزینه سوم که هم شرایط داره و هم اهل زندگی نمونده ازدواج کرده رفته احتمالا.»

اقتصاد مقصر است

اوضاع نابسامان اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها و زوج‌ها را وادار به اشتغال در چندین شیفت کاری کرده است. وضعیتی که باعث شده زوج‌ها از هم فاصله بگیرند و حتی فرصت کافی برای با هم بودن و برآورده کردن نیازهای عاطفی خود را نداشته باشند. محمد یکی از کاربران نوشته است: «باسلام.... به عنوان یک فرد متاهل متعهد که عاشق خانواده ام هستم ... من هم به شدت از ازدواج و متاهل بودن شاکی و مخالف این امر هستم ... دلایلش هم این است که من با این شرایط زندگی و با اینکه طی ده سال گذشته شاغل بوده و لحظه ای برای دست یافتن به یک زندگی متوسط دست از تلاش بر تداشتم اما همیشه شرمنده همسر و فرزندم هستم چرا که از عهده مخارج و تهیه اولیه ترین امکانات زندگی متوسط نیز بر نمی آیم و همیشه به خودم می گویم ای کاش ازدواج نکرده بودم لااقل یک نفر دیگر را نیز در گیر این مذلت زندگی در این مملکت نمی کردم.... دلیل عدم رضایت من متاهل فقط به خاطر این که همیشه باید حسرت بخورم که چراااااااااا من نمی تونم خانواده ام رو تامین کنم.... لعنت خدا بر من و باعث بانی این زندگی»

یکی دیگر از کاربران نوشته است: «من عاشق همسرم هستم دوران نامزدی و عقد خیلی همو میدیدیم و باهم وقت میگذروندیم چون خونه پدرهامون بودیم و مسئولیت زندگی رو دوشمون نبود نه پرداخت کرایه خونه خبری بود نه خرج خونه و نه خیلی چیزایی که بابتش باید پول می پرداختیم اما الان که رفتیم زیر یک سقف بعضی وقتا نمی تونم حتی روزی نیم ساعت هم ببینمش هرچقد هم که من کار می کنم و اون کار می کنه بازهم کم میاریم برای دونفر وای به حال اینکه یک بچه بعنوان نفر سوم وارد زندگیمون شه باور کنید آدم ولخرجی نیستیم اما بازم کم اوردیم راستش اکثر اوقات بخاطر کم دیدن همسرم دلم خیلی براش تنگ میشه احساس میکنم دارم افسردگی میگیرم از بی پولی و ندیدن همسرم»

احمد یکی از کاربران است که تجربه خوبی از ازدواج ندارد. او می‌گوید: «من در 20 سالگی ازدواج کردم. در سنی که شور و شوق جوانی بر عقل حاکم میشه و تصمیم های احساسی میگیریم. متاسفانه خانواده به جای منع من از ازدواج بیشتر مشوقم شدند و بدون کار و پول و حتی رفتن به خدمت ازدواج کردم. ثمره این ازدواج شد 10 سال بدبختی، تا به امروز یک لحظه خوش در زندگیم به خاطر ندارم. روزی 16 ساعت کار می کنم اما هیچ وقت نتونستم تا آخر ماه خودم رو بکشونم. نه اینکه کار درست و حسابی نداشته باشم. هم کارمندم هم یه تولیدی دارم و چند نفر کارگر. اما به خاطر ازدواج توی سن پایین زیر یه کوه قرض و مشکلاتم. بی پوبی اختلافات زناشویی رو چندین برابر میکنی و ریشه 90 درصد مشکلات رو میشه در پول پیدا کرد. یه مرد وقتی توی جیبش پول نداره که ماشینش رو بنزین بزنه وقتی میاد خونه اعصاب نداره که بتونه نق زدن تحمل کنه»

جوانان بی مسئولیتند، اقتصاد بی‌سامان نیست

«تربیت جوانانی بی‌مسئولیت» یکی از اتهاماتی است که بسیاری جامعه را در پاسخ به آسیب‌های اجتماعی نظیر کاهش ازدواج و افزایش طلاق متهم می‌کنند. یکی از کاربران نوشته است: «ازدواج یعنی پذیرش یک مسوولیت. جوانها امروز بی عرضه هستند و مسوولیت هیچ چیز را نمیپذیرند. ازدواج کمترین تعهد و مسوولیتی است که یک فرد میتواند در زندگی قبول کند. کسی که نتواند یک خانواده دو سه نفره را اداره کند به درد هیچ کاری نمیخورد. سوء تفاهم نشود منظورم اداره واقعی و مسوولیت پذیری کامل است دختر و پسر هم ندارد.»
اما کاربران دیگر به این صحبت‌ها واکنش نشان داده و نوشته‌اند: «ببینید جوانها بی عرضه نشدن بلکه اقتصاده که سخت شده و الان مثل قبل نیست که بتونی بدون پول کار و کاسبی راه بندازی و یا با دو هفته دنبال شغل گشتن اونو پیدا کنی زمانه بسیار به کام متولدین قبل از 1340 بود هم کار پیدا کردن و هم زمین و ملک خریدن که چندین برابر گران شد ولی الان جوانها نمیتونن حتی پول چیزهای اولیه را هم بدهندمن به عنوان یک رتبه برتر کنکور و کسی که چند رشته رو هم خونده خدمتتون عرض می کنم که فشار اقتصادی و فقر و...باعث این وضعیت شده و جوانان اتفاقا همه تحصیل کرده هستند نسل قبل با ششم ابتدایی زندگی میکردن و نهایت تحصیلشون دیپلم بود اما الان جوانها با دکترا بیکار هستند پس نمیشه گفت بی عرضه هستند همین جوانان ما در کشور دیگری بودند زیر 500 میلیون تومن الان ثروت نداشتن زمان و مکان هم مهمه»

نه اقتصاد، نه مسئولیت پذیری، مشکل از انتخاب است

امروزه برخلاف گذشته سبک ازدواج و انتخاب همسر متفاوت شده و علاوه بر اینکه هنوز عده‌ای براساس انتخاب خانواده ازدواج می‌کنند اما هستند کسانی که محور انتخاب‌ خودشان هستند. با این وجود همچنان ازدواج‌ها در ایران با شکست روبه‌رو می‌شوند. چه آنهایی که براساس انتخاب والدین شریک زندگی را انتخاب کرده‌اند و چه آنهایی که به سبک و سیاق مدرن زندگی مشترک را آغاز کرده‌اند. از این روست که بسیاری انگشت اتهام را به سوی روش انتخاب و انتخاب نادرست می‌گیرند.

یکی از کاربران در این رابطه نوشته است: «انتخاب نادرست. در گذشته که جوان ها نقش چندانی در انتخاب همسر خودشون نداشتن. اگر چه انتخاب ها عقلانی تر بود ولی لزوما اون مهر و محبتی که باید بین دو نفر شکل بگیره که یک عمر بخوان با عشق و علاقه باهم زندگی کنن به وجود نمی اومد. الان هم که جوان ها نقش بیشتری در انتخاب شریک زندگی خودشون ایفا میکنن معیارهای درستی ندارن و نتیجه این میشه که احتمالا با یک آدم که مستعد انواع خلاف و دوز و کلک و اعتیاد هستش میرن زیر یه سقف. غیر از این ها مشکلات اقتصادی امون آدم رو میبره و شیرینی زندگی رو کم میکنه. ولی همین الان جوان هایی که مشکلات اقتصادی قابل توجهی ندارن و با علاقه و احترام متقابل زندگی مشترکشون رو آغاز میکنن و آدم های سر به راهی هستن زندگی های خیلی خوبی دارن.»

رمز و راز ازدواج‌های موفق

انتخاب بهترین و مناسب‌ترین فرد برای شراکت یک عمر زندگی اساسی‌ترین نکته از برای آغاز یک زندگی مشترک است. یکی از کاربران می‌نویسد: «من خودم همچین توصیه نمیکنم با اینکه ازدواج مطلوبی نداشتم ولی این رو در نظر میگیرم که همین که یه تعامل 50،50 بین زن و مرد برقرار باشه کافیه بیشتر از اینش داستانه یا معجزه. برکتی که تو ازدواج هست هیچ وقت تو مجردی نیست» محمد کاربر دیگری نوشته است: «من متاهلم ونسبتا راضیم اما مجردی تا حدی خوبه اگه همسر خوبی پیدا کنی و جفت شش بیاری ک همه شرایط خوب را داشته باشه باید تا اخر عمر خدا روشکر و در خدمتش باشی» شهاب نیز با نقل داستانی از زندگی خود می‌گوید: «من 32 سالمه از 18 سالگی با همسرم آشنا شدم، 8 سال با هم دوست بودیم و هیچ پولی هم نداشتیم، خداروشکر الآن هم خونه تو بالا شهر دارم، هم ماشین مدل بالا و هم همسری مهربان تر از گل و پسری که عشق مارو به هم 100 برابر کرده، همه ی اینهارو در کنار همسرم با همفکری هم بدست آوردیم، هیچ وقت همسرم برای خرج کردن پول خودش تو زندگیمون لحظه ای درنگ نکرده.»

می‌توانید برای اظهارنظر درباره دلایل نارضایتی متاهل‌ها (مرد و زن) از زندگی و نصیحت‌های بی‌پایان آنها برای ازدواج نکردن به مجردها، هم به گزارش اصلی مراجعه کنید و هم در بخش کامنت‌های همین خبر، نظرتان را برای ما ارسال کنید. به زودی بررسی عمیق‌تری دراین‌باره و البته نظرات مخاطبان خواهیم داشت.

۴۷۲۳۵

منبع: خبرآنلاین
"