لاریجانی گفت: بنده تعجب میکنم که گاهی یک نوع افراط ها و تفریط هایی در کشور به وجود میآید که در چارچوب نظرات رهبری و ناصحان نیست.
وی با سوءظن برخورد کردن و تخطئه یکدیگر را به منفعت کشور ندانست و گفت: اینکه به هر مناسبتی هر واقعهای را مبداء تاریخ میگیرند، کار عاقلانهای نیست؛ چرا که مبدأ انقلاب اسلامی روشن است و همه باید به اسلامیت و جمهوریت و چارچوب قانون اساسی پایبند باشیم و صادقانه عمل کنیم و به پیام شهدا و وصیتنامهی آنها و دلمشغولیهایشان توجه کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه افراطیگری در مسائل و پنجهکشی بر روی یکدیگر به نفع کشور نیست، ادامه داد: متاسفانه عدهای نانشان در دعوا است و بر این اساس معتقدم همانطور که ماجراجوییهای بعد از انتخابات به جمهوری اسلامی ظلم کرد و به منافع کشور ضربه زد، برخی رفتارها نیز از این دست است و به نظر میرسد، برای عدهای باید دعوا و صفکشیهایی تعریف شود تا بتوانند میداندار باشند.
لاریجانی نیاز امروز کشور را رفتارهای متعادل و معقول دانست و گفت: انسان باید آرمانگرا باشد و معنادار حرکت کند و اصولگرایی هم در این راستا تعریف میشود. با رفتارهای تنگنظرانه نمیشود، کشور را اداره کرد.
وی در ادامه سخنانش به ذکر خاطرهای از شهید مطهری پرداخت و گفت: شهید مطهری بر سر قضایای حسینیه ارشاد اختلاف نظرهایی داشت و با افکار دکتر شریعتی اختلافاتی داشتند. بهویژه دکتر میناچی در این زمینه نقش داشت. بعد از انقلاب همین شهید مطهری برای آقای میناچی در شورای انقلاب سمتی در نظر گرفت و وقتی بنده از ایشان سوال کردم، پاسخ دادند که شاید در این مجال اجرایی موفق باشند. یعنی ایشان مجال میداد تا یک شخص خود را نشان دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید به اینکه اتهامزنی به یکدیگر منشأ درستی برای انقلاب اسلامی نخواهد بود، ادامه داد: هر کشوری به میزان بزرگی و تاثیرگذاریاش از ظرفیت نخبگی برخوردار است. توصیهی من این است که در این مجال باید راه روشن و مکتبی باشد و مسیر بر پایههای افکار امام (ره) استوار باشد. البته راهنماییهای مقام معظم رهبری نیز باید مورد عنایت همگان باشد که اینها چارچوبهای درستی است، اما در این چارچوب باید فضایی برای رقابت و حضور هم ایجاد شود و فضا برای رقابت همگان وجود داشته باشد.