در پي قطعي شدن سياهه نامزدان تاييد صلاحيت شده انتخابات رياست جمهوري دوره دوازدهم و در خلا وجود احزاب استوار و پر تجربه، جاي دارد تا نمايندگان اصناف جامعه ايراني نظير اتاق اصناف، اتاق صنعت و معدن، انجمن هاي كارگري ، خانه موسيقي، انجمن نقاشان و مجسمه سازان، انجمن هاي حافظ محيط زيست، سازمان نظام مهندسي و پزشكي و انجمن مطبوعات و ... هم چون اقدام ستايش آميز و هوشمندانه خانه سينما در انتخابات دوره دهم رياست جمهوري با طرح مسايل و مشكلات شان از شش نامزد تاييد صلاحيت شده انتخابات رياست جمهوري راه حل ها و برنامه هاي شان را جويا شوند. اين اقدام موجب مي شود تا نامزدان رياست جمهوري از كلي گويي پرهيز و به تنظيم برنامه و معرفي وزير مربوط براي تحقق آن اهداف و برنامه ها مسيول و متعهد شود. براي نمونه بد نيست هفت پرسش جامعه اصناف سينماي ايران(خانه سينما) را كه هم چنان تازه و روزآمدند را مرور كنيم:
1. برنامه مشخص شما براي رونق اقتصاد هنر به ويژه قلمرو سينما چيست؟ وجستجوي سهم توليدات سينمايي ايران در جهان را چگونه دنبال مي كنيد؟
2. اشتغال به توليد و عرضه در فعاليت هاي هنري به ويژه سينما را حق مي دانيد و يا امتياز؟ ساختار حقوقي و عملكرد دستگاه هاي اجرايي موجود و متكفل اين عرصه ، كدام گزينه را برگزيده است؟
3. ظرف چه مدت بيمه بيكاري هنرمندان مصرح در قانون برنامه چهارم را كه تاكنون مغفول مانده، عملياتي مي كنيد؟
4. مميزي در توليد و نمايش آثار هنري به ويژه سينما را چگونه مي بينيد و چه سازوكاري را براي اصلاح و روزآمد سازي آن برمي گزينيد؟
5. برنامه شما براي حمايت از حقوق مادي و معنوي هنرمندان و آثار سينمايي چيست و ظرف چه مدت آن را اجرائي مي كنيد؟
6. آيا ساختار، اهداف و برنامه هاي نظام موجود اداري حوزه فرهنگ و هنر را براي مديريت توسعه اين عرصه مناسب مي دانيد؟ در غير اين صورت چه ساختار و برنامه اي را براي روزآمد سازي آن طراحي و به مورد اجرا مي گذاريد؟
7. نامزدهاي مورد نظر شما براي تصدي پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي چه كساني هستند؟