محمد میرزابیگی روز چهارشنبه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت جزییات ایجاد مراکز پرستاری در منزل و مراکز مراقبتی را تشریح کرد.
وی افزود: برای ایجاد مراکز پرستاری در منزل 4 اقدام کلان در سه سال گذشته انجام شده است که شامل تدوین و ابلاغ آیین نامه خدمات پرستاری جامعه نگر، گنجاندن موضوع خدمات پرستاری جامعه نگر در کتاب عملیاتی وزارت بهداشت و قرار گرفتن این موضوع در برنامه ششم توسعه و تصویب تعرفه های خدمات پرستاری در منزل است.
وی ادامه داد: اگر قرار بود طبق روال عادی این 4 اقدام اساسی انجام شود سالها طول می کشید اما با پیگیری وزارت بهداشت و همکاری مجلس، شورای عالی بیمه و هیات دولت ظرف 3 سال این تلاش ها به سرانجام رسید.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: براساس آیین نامه مراکز پرستاری جامعه نگر باید به ازای هر 50 هزار نفر یک مرکز خدمات پرستاری در منزل در کشور داشته باشیم و به این ترتیب به 1800 مرکز در کشور نیاز داریم که تا کنون 1200 مرکز از وزارت بهداشت مجوز گرفته اند.
میرزابیگی ادامه داد: بیمارانی که مزمن هستند و نیاز به مراقبت دارند اما لزومی به بستری آنها در بیمارستان نیست می توانند از خدمات مراکز پرستاری در منزل استفاده کنند و به این ترتیب از اشغال بی مورد تخت های بیمارستانی جلوگیری می شود و صف انتظار در بیمارستان ها از بین می رود.
وی افزود: بسیاری از بیماران صعب العلاج مانند بیماران مبتلا به سرطان و سالمندان می توانند از خدمات مراکز پرستاری در منزل بهره مند شوند.
۴۲۴۲