مسوولان دانشگاه کمبریج شامگاه دوشنبه 31 فروردین اعلام کردند استیفن هاوکینگ، فیزیکدان برجسته انگلیسی بهدلیل شرایط وخیم جسمی در بیمارستان بستری شد.
به گفته سخنگوی دانشگاه کمبریج، وضعیت جسمی پروفسور هاوکینگ که 2 هفتهای است دچار مشکلات تنفسی شده، اوایل این هفته و پساز بازگشت از ایالات متحده به وخامت گرایید و از اینرو به بیمارستان منتقل شد؛ اما مقامات بیمارستان آدنبروک که این فیزیکدان نامی 67 ساله را پذیرش کردهاند؛ وضعیت او را مناسب اعلام کردهاند.
پروفسور استیفن هاوکینگ، از شناخته شدهترین فیزیکدانان معاصر است که پژوهشهایش در مورد سیاهچالهها، کیهانشناسی و گرانش کوانتومی، نام او را بر زبانها انداخته است. هاوکینگ پساز آنکه نخستین کتابش را با عنوان تاریخچه زمان در سال 1367 / 1998 منتشر کرد، شهرتی جهانی یافت. در این کتاب، وی به خوبی توانست شرایط آغاز عالم را به زبانی ساده توضیح دهد.
از همان دوران جوانی، پزشکان به جوان بیمار میگفتند که بیشتر از 2 سال دیگر زنده نمیماند؛ اما این دانشمند برجسته با تلاشی وصفناپذیر توانست خود را در رده برترین دانشمندان جهان قرار دهد. وی توانست پساز قرنها، کرسی درس آیزاک نیوتن را در دانشگاه کمبریج از آن خود کند و نام خود را با مهمترین کشفیات دنیای اخترشناسی و فیزیک پیوند بزند.
از 1353 / 1974 تاکنون، هاوکینگ تلاش کرده است تا دو ستون اصلی فیزیک قرن بیستم را به یکدیگر پیوند دهد. در آغاز قرن بیستم، نظریه نسبیت عام (که به توصیف گرانش و شرایط بزرگمقیاس عالم میپردازد) و نظریه مکانیک کوانتومی (که پدیدههای دنیای ریزمقیاس را به دقت بیان میکند)، تحول شگرفی در دیدگاه بشر بهوجود آوردند. اما خیلی زود مشخص شد که این دو نظریه با یکدیگر سازگار نیستند. از آن روز تا امروز، دانشمندان بسیاری تلاش کردهاند با آشتی دادن این دو نظریه، نظریهای واحد برای توصیف پدیدههای فیزیکی ارایه دهند و البته تاکنون نتوانستهاند به موفقیت برسند.
هاوکینگ در شرایطی در بیمارستان بستری شده است که همانند چهل و پنج سال گذشته، اهداف بزرگی را برای سالیان پیشرو برنامهریزی کرده است. شاید مهمترین آنها که سالهاست آرزویش را در ذهن میپروراند، سفر به فضا و تماشای سیاره زیبای زمین باشد. آیا اینبار نیز هاوکینگ میتواند بر پیشبینی ناامیدکننده پزشکان پیروز شود؟