حضار گرامى، امروز می خواهم به عنوان یک دلواپس، دل شما را با این سوالات در مورد قرارداد توتال به لرزه در بیاورم.
مگر نفت در اعماق زمين نيست؟ مگر جز اين است كه نفت با فرو كردن لوله در داخل چاه نفت و سپس انجام عمل مكيدن به وسيله مكنده هاى پرقدرت از زمين استخراج مىشود؟
آيا با استفاده از امكانات داخلى نمىتوان يك يا چند عدد لوله ی دراز و سرافراز را ظفرمندانه به داخل چاه هاى خودمان فرو كرده تا نفت موجود را تا انتها مكيده و پولدار شويم؟!
مگر چنين كارى چه دانش و سرمايه گذارى خارجكى مى خواهد كه برخى عناصر معلوم الحال، سرزمين زيباى ما را با آن همه چاه در اختيار لوله فروكنهاى فرانسوى و چينى قرار مى دهند تا آبرو و جان ما را بمكند؟
همه اينها يك فقره دكل مى خواهد و چند مرد باغيرت. اگر آن دكل نفتى گمگشته تا الان پيدا شده بود مى توانستيم لوله هاى درازمان را يكى پس از ديگرى با اِعمالِ فشار لازم به داخل چاه هاى متعلق به خودمان فرو كرده تا برسيم به نفت و آن را پس از مكيدن بريزيم داخل بشكه و روى آن بنويسيم ساخت ايران تا بگذاريم پشتِ ويترين اوپك براى فروش.
ما چاههايمان را بهتر مى شناسيم يا اجنبى آن سوى آبها؟! اگر زدند چاه هاى ما را خراب كردند چه كسى پاسخگوست؟
آخر چطور سرزمين زيبايمان را با آن همه پستى و بلندى، با لوله ها و دکل های حفاری اجنبى تنها بگذاریم؟!
اين چه قراردادى است كه سهم ما از چاههايمان نصف خارجىها هم نيست؟! ما که نفت و گاز داریم، قرارداد می خواهیم چه کنیم؟
مگر آنها چاه هايشان را با ما قسمت مى كنند يا شده تا حالا درست و حسابى سرزمين هايشان را به ما نشان بدهند كه ما داريم اين كار را انجام مى دهيم؟
حضرات وزارت نفت آيا مى فهمند معنى توتال چيست؟ توتال يعنى همه اش! يعنى تا ته! جنابان از خواب گران برخيزيد كه با امضاى اين قرارداد تا ته قرارداد بيچاره شديم رفت!
تازه چه تضمينى هست كه بعد از پايان قرارداد، بيگانگان لوله هاى خويش از چاه هاى ما بيرون كشيده و بروند پى كارشان؟ اگر اصرار بر ادامه حفارى داشتند چه؟ چه خوش خیالند آنهایی که فکر می کنند توتال لوله هایش را بیرون خواهد کشید!
لوله فرو كنها و مكندههاى با غيرتِ داخلى به پا خيزيد! نگذاريد لوله خارجى به چاه های نفت ما وارد شود!
........
گزارش شده است كه سخنرانى بالا پس از لرزش هاى بىوقفه ی سخنران، به پايان رسيد.
لرزش شدید حضار.