حبیبالله مسعودیفرید در همایش دختران، حمایتهای روانی اجتماعی، توسعه پایدار، گفت: سازمان بهزیستی خدمات متعددی از جمله پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی، آموزشهای مهارتی و آموزشهای پیش از ازدواج را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: بایستی طبق برنامه ششم توسعه در تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت اورژانس اجتماعی راهاندازی شود و این سازمان بر اساس قانون احکام برنامه توسعه، متولی سلامت اجتماعی جامعه است.
مسعودیفرید گفت: در حال حاضر در حال طراحی نظام ارائه خدمات اجتماعی هستیم که بتوان خدماتی شرطبندی شده مطابق با طراحی نظام ارجاع به منظور پیشگیری و کنترل آسیبهای اجتماعی در کشور طراحی شود.
وی گفت: این خدمات شامل خدمات پیشگیری از جمله مهارتهای زندگی به منظور گرفتار نشدن به آسیبهای اجتماعی، شناسایی به موقع آسیبها و خدماتی که منجر به توانمندسازی افراد آسیبدیده اجتماعی شود که مراحل میانی این طرح در حال انجام است و بعد از انجام آزمایشی آن، در کشور اجرایی میشود.
مسعودیفرید با اشاره به اینکه طلاق از مهمترین آسیبها در جامعه محسوب میشود، گفت: متاسفانه نرخ طلاق در کشور رو به افزایش است و در دو سال اخیر با فعالیتهایی که انجام شده شیب افزایش طلاق کاهش یافته که نیازمند فعالیتهای بیشتری در این زمینه است.
وی با اشاره به موضوع مهم اعتیاد در کشور گفت: نرخ شیوع اعتیاد در بانوان 10 درصد است و عوارض اعتیاد در زنان نسبت به مردان بیشتر شده است.
مسعودیفرید ادامه داد: در صورتی که طی برنامهریزی ملی در بحث توانمندسازی دختران و خانمها سرمایهگذاری بیشتری انجام شود که این کار میتواند به کاهش آسیب ها کمک شایانی کند.
وی گفت: باید سازمان بهزیستی برنامه خودمراقبتی از کودکان را در جامعه افزایش داده و این کار بایستی در سنین بارداری مادران انجام شود.
مسعودیفرید گفت: بایستی آگاهسازی کودکان از سن مهد کودک تا دبستان و دبیرستان انجام شود و در این میان آموزش دادن به خانوادهها نقش مهمی را ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه رسانهها، آموزش و پرورش و بهزیستی نقش مهمی در خود مراقبتی دختران بر عهده دارند، گفت: تحکیم بنیان خانواده از اهداف بهزیستی است که باید خانواده شرایط و صلاحیت لازم برای زندگی را داشته باشد.
47238