بیست سال آینده از اسرائیل خبری نخواهد بود. این خبر پیش گویی نیست که منشا آن به تحلیل گران عرب بازگردد. این بار سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده که همگی ان را با نام سیا می شناسند در یک گزارش محرمانه از فروپاشی اسرائیل در دو دهه اتی خبر داده است . در این گزارش که انتشار ان زنگ خطری برای این روزهای اسرائیل است، نسبت به پایداری رژیم اسرائیل بعد از ٢٠ سال ابراز تردید شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که طرح تشکیل دو کشور تبدیل به طرحی غیرقابل اجرا شده است و به طرح تشکیل یک کشور دموکراتیک تبدیل شده است. بر اساس این طرح، یک کشور دموکراتیک تشکیل میشود که شهروندان در این کشور بدون در نظر گرفتن ملیت آنها از تمام حقوق شهروندی برخوردار هستند، چرا که راهکار تشکیل یک کشور راهکاری منصفانه است.
کارشناسان سیا در بخش هایی از این گزارش آورده اند که بدون بازگشت آوارگان عرب ١٩٤٧/١٩٤٨ و همچنین آوارگان ١٩٦٧ هرگز به راهکار پایدار و ثابتی در منطقه دست نخواهیم یافت. با بازگشت این آوارگان به اسراییل نیز نزدیک به دو میلیون اسراییلی از این منطقه طی ١٥ سال آینده به آمریکا مهاجرت خواهند کرد.
پیشتر نیز سیا سقوط دولت نژادپرست آفریقای جنوبی و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ١٩٩٠ را پیشبینی کرده بود و اکنون نیز از فروپاشی رژیم اسرائیل طی ٢٠ سال آینده خبر داده است. بیش از ٥/١ میلیون اسراییلی به روسیه و برخی از کشورهای اروپایی بازخواهند گشت. از آنجا که میزان تولد در میان اسراییلیها نسبت به فلسطینیها بسیار کمتر است، این امر باعث افزایش جمعیت فلسطینیان در طی زمان نسبت به اسراییلیها خواهد شد.