درصد ناچیزی از هزینه یارانه بنزین رابه توسعه IT اختصاص دهید و نتایج آن را ببینید/ متوسط قیمت اینترنت در ایران یازده برابر ترکیه و 330 برابر ‍ژاپن است/ امروزه اینترنت یک وسیله لوکس نیست، یک بستر ضروری بر توسعه است.

ایلنا: این وضعیت نگران کننده اینترنت در حالی در کشور ما رخ داده است که در سال 1372ایران دومین کشور خاورمیانه بود که به اینترنت متصل شد، یعنی بسیاری از کشورهای خاورمیانه هنوز اقدامی در مورد ارتباط شبکه اینترنت خود به عمل نیاورده بودند.
مسعود ریاضیات، رئیس انجمن شرکت‌های اینترنتی ایران ضمن اشاره به سخنان وزیر ارتباطات مبنی بر کاهش قیمت اینترنت گفت: در خبرها آمده است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده داده که قیمت اینترنت بزودی کاهش خواهد یافت، البته شکی نیست که قیمت اینترنت در ایران بسیار گران است. متوسط قیمت اینترنت در ایران یازده برابر ترکیه و 330 برابر ‍ژاپن است، و باید این سوال را حل کنیم که چرا ما در چنین وضع نگران کننده‌ای قرار گرفته‌ایم؟
وی ادامه داد: این وضعیت نگران کننده اینترنت در حالی در کشور ما رخ داده است که در سال 1372ایران دومین کشور خاورمیانه بود که به اینترنت متصل شد، یعنی بسیاری از کشورهای خاورمیانه هنوز اقدامی در مورد ارتباط شبکه اینترنت خود به عمل نیاورده بودند، ولی امروزه ما از همه آن کشورها عقب افتاده‌ایم.
یکی از دلایل عقب افتادگی را باید کم توجهی و بی‌مهری مسؤولان و برنامه‌ریزان مملکتی به موضوع اینترنت بدانیم.
ریاضیات خاطرنشان کرد: در سال 1381 فقط 1/1 در صد از تولید ناخالص ملی اختصاص به اینترنت و فناوری اطلاعات داده شده بود، طرح تکفا ( توسعه کاربری فناوری اطلاعات) که در دولت هفتم بنیانگذاری شد و برای آن بودجه اختصاصی در نظر گرفته شده بود باعث رشد نسبی فناوری اطلاعات در آن سال‌ها شد، ولی این طرح در دولت‌های بعدی کنارگذاشته و به فراموشی سپرده شد و باعث شده امروزه از لحاظ شاخص‌های زیرساخت شبکه، درمقایسه با سایر کشورها بسیار عقب باشیم.
وی افزود: طبق برنامه چهارم توسعه، ما بایستی حداقل 1.5 میلیون درگاه اینترنت پرسرعت (DSL) درکشور مستقرکنیم، ولی متاسفانه سال گذشته (پایان برنامه چهارم) اعلام شد که فقط در حدود 300 هزار درگاه اینترنت پرسرعت فعال داریم، به عبارت دیگر در حدود 650 هزار درگاه نصب شده داریم که تنها حدود 300 هزار آن دایراست، حالا این رقم‌ها را مقایسه کنید با کشور کره جنوبی که حدود 15.5 میلیون مشترک پهنای باند پرسرعت دارد و ضریب نفوذ اینترنت آن77.3 درصد است.
رئیس انجمن شرکت‌های اینترنتی یکی دیگر از دلایل عقب‌ماندگی اینترنت کشور را محدودیت‌های سرعت اینترنت برای کاربران خانگی دانست و گفت: از سوی دیگر متوسط سرعت اینترنت خانگی در ایران در قعر جدول مقایسه بین‌المللی و بین ده کشور بسیار ضعیف دنیا قرار گرفته و حتی از کشور جنگ‌زده عراق پایین‌تر است.

منبع: ایلنا