محمد اشرفی‌اصفهانی*

عزاداری‎ها و ایمان و تقوای مردم شهر یزد در ایام محرم و صفر همیشه زبانزد تمام کشور است. حالا همین مردم به یک نفر اقلیت دینی رأی دادند و او را به عنوان یکی از اعضای شورای شهر خود برگزیدند. اما شورای نگهبان به استناد حاکم شدن غیرمسلمان بر مسلمان حکم داد که نباید عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد رسمی شود. حال آنکه زمانی کسی را حاکم می خوانند که زمام امور را به دست داشته باشد. وقتی تصمیم گیری در حوزه مدیریت شهری شورایی است و اعضای شورای شهر نیز حق قانونگذاری ندارند، حالا یک عضو شورای شهر می خواهد چه اقدام یا عملی انجام دهد؟

امروز ولایت فقیه در رأس نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و براساس قانون اساسی بعد از رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور مقام دوم کشور است و دولت، مجلس و دستگاه قضایی، قوای سه گانه کشور را تشکیل می دهند. به این ساختار حاکمیت می گویند. حالا اگر عضو شورای یک شهری غیرمسلمان بود، این مسئله به مثابه حاکم شدن او بر جامعه مسلمانان نیست.

در مجموع اتفاقی که برای سپنتا نیکنام افتاد برای کشور 80 میلیون نفری ایران زیبنده نبود. وقتی هزاران نفر برای عضویت در شوراهای شهرهای مختلف کشور انتخاب شدند حضور چند اقلیت دینی در جمع آنها چه ضرری دارد؟ چه کاری می خواهند انجام دهند که مغایر با حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و بخواهیم در مقام پیشگیری برآییم؟

انتقاد به رویکرد شورای نگهبان در موضوع سپنتا نیکنام وارد است، چون مصلحت نبود این شورا با ورود به این قضیه جایگاه خودش را زیر سئوال ببرد و هزینه های سنگینی بپردازد. ای کاش شورای نگهبان اصلا به این مسئله ورود پیدا نمی کرد و آن را به عهده مجلس شورای اسلامی می گذاشت. چون هیأت نظارت مجلس شورای اسلامی بررسی صحت انتخابات شوراها را برعهده دارد.

* مسئول هیأت تجدیدنظر تخلفات اداری نهاد ریاست‌جمهوری

27214

منبع: khabaronline
"