مجلس شورای اسلامی روز گذشته به دلیل سفر رؤسای قوای مقننه و مجریه به استانهای آذربایجان شرقی و فارس، به دلیل حدنصاب نداشتن با هفتاد دقیقه تأخیر آغاز و هشتاد دقیقه زودتر از موعد پایان یافت. این درحالی بود که روز سهشنبه محمدرضا میر تاج الدینی، عضو هیأت رئیسه مجلس - که خود نیز میخواست با علی لاریجانی به حوزه انتخابیهاش برود - از نمایندگان خواسته بود تا صبح به موقع به مجلس بیایند تا صحن علنی با داشتن عددی بالاتر از 194 نفر- حدنصاب حضور نمایندگان مجلس جهت برگزاری جلسه و رأیگیری - کار خود را شروع کند اما بنابر گفته محمدرضا باهنر که ریاست جلسه دیروز را برعهده داشت، عدهای از نمایندگان مجلس بنابر مشغله کاری درخواست مرخصی کرده و قبل از پذیرش آن از سوی هیأت رئیسه، به مجلس نیامده بودند.
همین امر موجب شد تا در ساعت یازده و ده دقیقه و پس از قرائت نطق میان دستور ناطقان و با وجود حاضر شدن عبدالرضا مصری، وزیر رفاه برای پاسخ به سؤال علیرضا زاکانی، باهنر از آنها عذرخواهی کرده و با بیان اینکه با این افراد تفاهم کردهایم که در جلسه دیگری سؤال مطرح شود، با حضور 188 نماینده به کار صحن علنی پایان دهد.
این اتفاق در مجلس هفتم هم چندین بار اتفاق افتاده بود، یکی از آن موارد حدود چهارسال پیش و تقریباً چندروز پس از انتخابات ریاست جمهوری، یعنی پانزدهم تیرماه سال هشتاد و چهار بود، که در آن جلسه هم با حضور 189 نفر از نمایندگان مجلس به حدنصاب نرسیده بود و موجب تعطیلی کار آن شد.
پایان بررسی لایحه پیشگیری از وقوع جرم
دیروز با وجود آنکه جلسه در ساعت نه و ده دقیقه صبح آغاز شد، نمایندگان به ادامه بررسی لایحه پیشگیری از وقوع جرم پرداخته و آن را به پایان رساندند. مهمترین نکته این مصوبه مجلس آن بود که با ادغام ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه قاچاق کالا و قرار گرفتن آنها در سازمان پیشگیری از وقوع جرم، این ستادها زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفتند همچنین اعضای این شورا در تهران، استانها و شهرستانها تعیین و وظایف آنها مشخص شد.
تعطیلی جلسه علنی مجلس در هفته منتهی به انتخابات
اعضای هیأت رئیسه مجلس هم طی گفتوگوهایی اعلام کردند که مجلس در هفته منتهی به انتخابات ریاست جمهوری جلسه علنی ندارد. این درحالی است که دو هفته قبل، طی اعلامیه منصوب در راهروهای مجلس، عنوان شده بود که مجلس پس از برگزاری چهارهفته کاری - که دیروز به پایان رسید- جلسات خود را تا 20 خردادماه ادامه میدهد. این مطلب که از نظر خبرنگاران دور نماند موجب شد تا علت آن را از اعضای هیأت رئیسه جویا شوند.
جهانبخش محبی نیا با بیان اینکه مجلس تابعی از انتخابات ریاست جمهوری نیست، عنوان داشت که «به دلیل آنکه میخواهیم مکانیسم انتخابات و گزینش افراد به شکل آزادانه از سوی خود مردم دنبال شود و انتخابات را خود مردم رقم بزنند. مجلس هشتم با مجالس دیگر متفاوت است و هیأت رئیسه با توافق فراکسیونهای دیگر و برخی از ارکان مجلس، به این نظر رسیده است تا صحن مجلس را انتخاباتی نکنند».
اما این مسئله در اینجا تمام نشد و تعدادی از نمایندگان نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند. حتی گمانه زنیهایی مبنی بر اینکه مخالفان اصلی این مسئله علی لاریجانی، رئیس مجلس و رئیس فراکسیون اصولگرایان و محمدرضا باهنر هستند، را مطرح میکرد لذا هیأت رئیسه مجددا این موضوع را بررسی کرده و تغییرنظر دادند به گونهای که باهنر، نایبرئیس مجلس، از نظرخواهی هیأت رئیسه مجلس از نمایندگان درباره تعطیلی جلسات علنی در هفته منتهی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم خبر داد و عنوان کرد که اگر نمایندگان به صورت مکتوب تقاضا کنند هیأت رئیسه تعطیلی را بررسی میکند.
روز گذشته حمیدرضا حاجی بابایی به خبرنگاران گفت که این تصمیم تقریباً در هیأت رئیسه قطعی شده و مجلس در روزهای پایانی به انتخابات ریاست جمهوری جلسه علنی نخواهد داشت.