به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالله اسفندیاری از مدیران سینمای ایران در دهه 60 با انتقاد از نامه اخیر حبیب کاوش به سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استفاده از کلمه «دیکتاتورهای دلسوز» برای مدیران سینما در دهه 60 گفت: استفاده آقای کاوش از این کلمه که خود من برای اولین بار استفاده کردم، ناشی از عدم مطالعه درست و آگاهی درباره ریشه این کلمه است اما ایشان ظاهرا یادشان رفته دو فیلمش به نامهای «امید» و «آتش پنهان» در دهه 60 و با حمایت همان «دیکتاتورهای دلسوز» تولید شد است.
اسفندیاری اظهار کرد: نامه ایشان دارای چند وجه مختلف است. وجه نخست درباره استفاده از کلمه «دیکتاتورهای دلسوز» برای مدیران سینما در دهه 60 و تعمیم آن به مدیران فعلی سینما است که به اعتقاد من ایشان اطلاعات کافی از ریشه این کلمه ندارند.
او افزود: کلمه «دیکتاتورهای دلسوز» را برای اولین بار خود من در توصیف شرایط کاری مدیران دهه 60 بکار بردم که معنای امروزی کلمه حکیم حاکم است در بیان افلاطون است و در یک تفکر قدیمی ریشه دارد و اشاره به نوعی رفتار طرفدارانه و دلسوزانه و توام با باید و نباید از سوی مسولان برای جهت دهی درست نسبت به موضوعی دارد که اصلا چیز عجیبی نیست اما به نظر میرسد دلیل استفاده ایشان در نامه از روی بیاطلاعی است.
این مدیر سابق سینمایی ادامه داد: نکته دوم در نامه آقای کاوش این است که ایشان پس از انقلاب چندین فیلم ساختند که دو فیلم ایشان به نامهای نامهای «امید» و «آتش پنهان» در دهه 60 و با حمایت همان «دیکتاتورهای دلسوز» تولید شد است. «آتش پنهانی» که به موضوع فلسطین اشغالی میپردازد و به نوعی موفقترین فیلم ایشان محسوب میشود و اگر همان «دیکتاتورهای دلسوز» دهه 60 نبودند شاید اصلا ایشان نمیتوانست وارد سینما شود و باید این سوال را مطرح کرد که چرا امروز نمیتوانند کاری را بسازند؟
تهیهکننده فیلم «نرگس مست» خاطرنشان کرد: در صحبتهای آقای کاوش البته یک وجه سیاسی هم وجود دارد که مسبوق به سابقه است و پیش از این هم و در دوران مدیریت آقای شمقدری از این نوع اظهارنظرهادر مصاحبهها و یا بیانیهها شاهد بودیم اما مجموعه این سخنان در ارتباط با مدیریت دهه 60 به هیچ عنوان منصفانه نیست چراکه هنوز هم بسیاری از بزرگان سینما، سیاستهای آن دوران را در پیشرفت سینمای ایران موثر میدانند.
اسفندیاری در خاتمه اظهار کرد: هرچند نامه آقای کاوش کاملا نامهای غیرمنصفانه است اما نگارش آنرا میتوان ناشی از عدم فعالیت ایشان در سینما پس از دورهای که در زمان آقای شمقدری مسولیت داشتند دانست و اشتباهشان این است که به جای کارکردن و فعالیت سعی دارند از طریق مصاحبههای جنجالی و یا نامهنگاری در بطن اخبار باشند در حالیکه اگر فیلمسازی بلد هستند بهتر است به جای پرداختن به حاشیه به فیلمسازی بپردازند.
حبیب کاوش تهیهکننده سینما روز 27 فروردین نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت و در آن از ناداوری های جشنواره فیلم فجر و مافیایی که در سینمای ایران وجود دارد سخن گفت.
در بخشی از نامه او که مورد نظر اسفندیاری هم بوده چنین آمده است: عرض میکنم چندی است که یک میل غیر قابل مقاومتی در معاونت سینمایی به وجود آمده تا همه چیز به شکل سالهای دهه شصت یا همان دوران دیکتاتوری دلسوزانه!؟ -البته به گفته خودشان- بازگردد.
کلمه داور بی اختیار آدمی را یاد ترازو میاندازد،در فرهنگ معین و در معنای داور آمده است: دادور حکم، کسی که میان نیک و بد حکم کند،کسی که برای قطع و فصل مرافعه دو یا چند نفر انتخاب میشود...
58243