برخی کاربران خبرآنلاین معتقدند «شیوه فعلی تخصیص ارز مسافرتی کاملا رانتی و به نفع افرادی است که تمکن مالی مناسب برای سفرهای خارجی را دارند، بنابراین با توجه به این‌که سفر خارجی به عنوان یک کالای لوکس شناخته می‌شود، پرداخت ارز به این سفرها پرداخت یارانه پنهان به خانوارهای برخوردار است که متاسفانه اکثرا هیچ نقشی در تولیدملی و پرداخت مالیات ندارند.»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ارز 4200 تومانی این روزها جنجال فراوانی در فضای اقتصادی و سیاسی ایران به پا کرده است. از یک سو تخصیص ارز برای واردات کالا به برخی واردکنندگان و از سوی دیگر پرداخت ارز مسافرتی به کسانی که سفر خارجی دارند، دامنه اعتراضات در این حوزه را افزایش داده است.

در این میان، برخی خواستار بازنگری در اعطای ارز مسافرتی شده‌اند؛ این در حالی است که ممنوعیت خرید و فروش آزاد ارز برای مسافران خارج از کشور مشکلی بزرگ محسوب می‌شود. هر چند ولی‌الله سیف، رییس‌کل بانک مرکزی تاکید دارد که بازنگری در این حوزه در دستور کار نیست، اما برخی معتقدند تداوم این وضعیت، اعطای رانت به کسانی است که خارج از کشور می‌روند.

اما سوالی که مطرح است، این‌که آیا تغییر شیوه تخصیص ارز مسافراتی اقدام درستی بوده است؟ یکی از کاربران خبرآنلاین در این خصوص نوشت: «برای توزیع عادلانه هر گونه یارانه ارزی، نیاز به سیستم جامع اطلاعات پرداخت داریم.»

«محسن» دیگر کاربر خبرآنلاین نیز تصریح کرد: «اصلا ارز مسافرتی باید قطع شود. هر کس که قادر است در این شرایط سفر خارجی برود، باید ارز خود را تامین کند. کلا افراد مرفه اهل سفر خارجی هستند؛ وگرنه نیازی به سفر خارجی نیست. اگر قطع نشود، بابت 10 میلیون سفر خارجی باید 10میلیاردیورو از خزانه در این شرایط خارج شود که به بخش‌های حیاتی به‌خصوص به بخش دارو و درمان‌ ظلم است.»

یکی از کاربران خبرآنلاین پیشنهاد داد: «باید ریال کلا از بازار حذف شود و جای آن را به یوان چین و یا یورو بدهد که کسی دیگر نتواند برای بازار ارز مشکلی ایجاد کند.»

اما یکی از کاربران خبرآنلاین به این پیشنهاد چنین واکنش نشان داد: «مطمئنی با جایگزینی یوان مشکل ارزی حداقل کم می‌شود؟»

یکی دیگر از کاربران متذکر شد: «خجالت بکشید؛ تنها کمک و دلخوشی مردم برای سفر چند روزه به خارج از کشور همین ارز مسافرتی است و حالا همین دلخوشی کوچک را هم می‌خواهید حذف کنید و دور مملکت یه دیوار بزرگ بچینید.»

«بهنام» نوشت: «این قضیه باعث سوءاستفاده خیلی‌ها شده است.»

«صاف‌دل» نیز عنوان کرد: «والا تعداد مردمی که دلخوشی‌شون سفر خارجی هست، خیلی کمه. در شرایطی که منابع ارزی دولت محدوده، با تخصیص این ارز به پولدارها فشار بیشتری به مردم عادی می‌آید که حتی مسافرت داخلی هم برای آنها مقدور نیست. به نظر ارز مسافرتی باید قطع بشه.»

«محمد حسن» نوشت: «کاملا موافقم، ولی عزیزان یادشون نره به مسافرت زمینی ارز نمی‌دن و همون خروجی هوایی رو می‌گیرن؛ در حالی که خیلی از هموطنان قدرت با هواپیما رفتن رو ندارن. یا باید به مسافرت زمینی هم ارز دولتی بدن و یا خروجی ارز زمینی باید صفر بشه و یا حداقل مثل سال 96 بشه.»

یکی دیگر از کاربران عنوان کرد: «ما ارز مسافری امسال نتوانستیم تهیه کنیم، پس همان بهتر که قطع بشه.»

کاربری متذکر شد: «کشوری که رو نفت و گاز خوابیده، باید بتونه برای همه ارز تامین کنه. اگه نشده، ببین مشکل کجاست به جای حسادت.»

کاربر دیگری تاکید کرد: «تا موقعی که اختلاف ارز دولتی و آزاد زیاد باشه، هم رانت زیاد می‌شه هم فساد و هم قاچاق و سوءاستفاده.»

یکی از کاربران نوشت: «دو مساله وجود دارد. اول این‌که آیا کشور منابع ارزی برای این مساله دارد یا نه؟ دوم این‌که این ارز با چه قیمتی با مسافران پرداخت شود؟ به نظر می‌رسه که مشکل، بیشتر قسمت اول است که کشور منابع ارزی یعنی دلار برای پرداخت به مسافران ندارد. در نتیجه قسمت دوم بحث هم خود به خود حل است. دولت به دلیل این‌که برخلاف ادعایی که می‌کنه، هیچ دلاری برای پرداخت نداره، در نتیجه پرداخت ارز مسافری رو هم به زودی قطع می‌کنه.»

«عباسی» یادآور شد: «شیوه فعلی تخصیص ارز مسافرتی کاملا رانتی و به نفع افرادی است که تمکن مالی مناسب برای سفرهای خارجی را دارند. با توجه به این‌که سفر خارجی به عنوان یک کالای لوکس شناخته می‌شود، بنابراین پرداخت ارز به این سفرها پرداخت یارانه پنهان به خانوارهای برخوردار است که متاسفانه اکثرا هیچ نقشی در تولید ملی و پرداخت مالیات ندارند. همان‌طور که از یارانه‌های پنهان در بنزین، آب، برق، گاز و سایر اقلامی که قیمت‌گذاری آنها خارج از بازار صورت گرفته، بیشترین استفاده را می‌کنند.»

«عرشیا» هم نوشت: «فعلا که هیچ چیزی سر جاش نیست. اقدس خانم و آقا مصیب که در طول زندگی‌شون از شاه‌عبدالعظیم اون طرف‌تر نرفته بودن، فردا راهی مالزی و سنگاپور هستن و البته در محموله همراهشان نان و ماست چکیده و پیاز درجه یک بسی قابل مشاهده. در گشت دو هزار یورو به قرار قیمت هر یورو 11 هزار تومان فروخته می‌شود و خرج مسافرت کاملا در می‌آید. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

 

223225

 

 

منبع: خبرآنلاین
"