کاربران ایرانی از بعدازظهر ‌شنبه از ورود به پایگاه اینترنتی شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر منع شده‌اند

از بعداز ظهر امروز، شماری از کاربران تهرانی از دسترسی به سایت‌های فیس‌بوک و توییتر باز مانده‌اند. کاربران برخی از بزرگ‌ترین خدمات‌دهنده‌های اینترنتی خبر داده‌اند که برای ورود به دو شبکه اجتماعی اینترنتی فیس‌بوک و توییتر، با صفحه معروف فیلترینگ روبه‌رو شده‌اند.

ظاهرا نشانی این دو پایگاه اینترنتی در فهرست سیاه مخابرات قرار گرفته و و سامانه جدید فیلترینگ کشور که چند هفته پیش بر درگاه ورودی اینترنت کشور نصب شد، مانع از اتصال کاربران درون کشور به این پایگاه اینترنتی می‌شود. به این ترتیب ظرف امروز و فردا، عموم کاربران ایرانی از ورود به فیس‌بوک و توییتر منع خواهند شد.

فیس‌بوک و توییتر، از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربرترین شبکه‌های اجتماعی هستند که به خصوص در دوسال اخیر رونق مضاعفی پیدا کرده‌اند. گفته می‌شود فیس‌بوک به‌تنهایی یک درصد از حجم تبادل اطلاعات در اینرنت را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده و توییتر هم به عنوان یکی از 5 پدیده اینترنت در سال گذشته میلادی شناخته شده است.

این دو شبکه اجتماعی تاکنون کاربردهای متنوعی برای کاربران‌شان داشته‌اند که کمک‌رسانی به زلزله چین در سال گذشته، نمونه‌ای موفق از کارکردهای این دو شبکه اجتماعی بوده است.

فیس‌بوک از یک‌سال‌پیش تا زمستان گذشته در ایران فیلتر بود، اما پس از رفع فیلتر از این وب‌سایت که بدون ارائه هیچ‌گونه توضیحی از سوی خدمات‌دهنده‌های اینترنتی صورت گرفت، چند ماهی است رونقی مضاعف بین کاربران داخل ایران پیدا کرده است.

در هفته‌های اخیر که انتخابات به یکی از اصلی‌ترین موضوع‌های موردبحث ایرانیان فیس‌بوک‌باز تبدیل شده، فضای این شبکه اجتماعی شدیدا انتخاباتی شده بود. تغییر رنگ عکس طرفداران یکی از نامزدهای اصلاح‌طلب در این شبکه به رنگ سبز، بروزی آشکار در فیس‌بوک داشت. جدال طرف‌داران سبزهای طرف‌دار میرحسین موسوی با آبی‌های طرف‌دار تحریم انتخابات، حسابی بیش از همه به چشم می‌آمد؛ به‌طوری‌که روزنامه‌های گاردین و تلگراف هم در گزارش‌هایی، فعالیت جدی کاربران ایرانی را در فیس‌بوک موضوع خود کردند و تیتر زدند که «تنور انتخابات ایران در فیس‌بوک داغ شده است».

تا پیش از این، رفع‌فیلتر از فیس‌بوک به عنوان یک امتیاز از سوی دولت نهم برای جلب رای وب‌گردهای ایرانی تعبیر می‌شد. با این وجود، با توجه به حضور جدی سبزهای اصلاح‌طلب و بحث‌های انتخاباتی داغی که وجه مشترک اغلب آن‌ها نقد دولت و محمود احمدی‌نژاد بوده است، تصمیم اخیر شورای تعیین مصادیق فیلترینگ که زیرمجموعه دولت است برای منع دسترسی کاربران ایرانی به فیس‌بوک، اقدامی جانب‌دارانه و انتخاباتی تلقی شده است.

منبع: بدون منبع