بهنوش خرمروز: امروزه اطلاعات ژنتیک، یکی از دقیقترین ابزارهای تشخیص هویت، نه تنها در بین انسانها، بلکه در تمامی گونههای موجودات زنده زمین است. شاید در آیندهای نزدیک، استفاده گسترده از این اطلاعات ژنتیکی، نجات بخش بسیاری از گونهها باشد.
به گزارش ای.اف.پی، یک ائتلاف بینالمللی از متخصصین ژنتیک، میخواهد یک کتابخانه بارکد ژنتیک در تورنتو احداث کند که پروژه بینالمللی بارکد زندگی یا به اختصار (iBOL) نامیده شده است.
هدف این است که در آینده همه در سراسر جهان بتوانند با استفاده از بانک اطلاعات ژنتیکی این کتابخانه، گونههای مختلف جانوری،گیاهی و قارچی موجود را تشخیص بدهند. به اعتقاد این متخصصین، این راه به حفظ گونههایی که در معرض خطر انقراض قرار دارند کمک خواهد کرد.
در حال حاضر 80،000 بارکد ژنتیکی در این کتابخانه عرضه میشود و برنامه این است که تا سال 2015/ 1394 اطلاعات ژنتیکی بیش از نیم میلیون گونه موجود، از بیش از 5 میلیون نمونه گرفته شود و در بانک اطلاعاتی این کتابخانه قرار بگیرد.
برای مشخص کردن بزرگترین ابتکار تنوع ژنتیکی دنیا، قرار است که برج سی.ان تورنتو که بزرگترین ساختمان مجزای نیمکره غربی زمین است، به شکل یک بارکد بزرگ نورانی بشود.
در حال حاضر 25 کشور دنیا در این پروژه سهیم هستند و برنامه نهایی، داشتن بارکد ژنتیکی تمامی موجودات زنده زمین در این کتابخانه است.