به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز پژوهشهای مجلس شب گذشته در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین که در دفتر مرکزی این تشکل برگزار شد، با اشاره به حرف و حدیثهای پیش آمده راجع به برنامه پنجم گفت: عمده گلهای که دولت در رابطه با تغییرات ایجاد شده از سوی مجلس در برنامه پنجم داشت، این بود که برنامه منسجم است و تغییرات مجلس ماهیت آن را عوض کرده است و دوم آنکه با تغییرات مجلس، تکالیف سختی بر دولت بار شده است.
اهم سخنان وی را به نقل از ایسنا بخوانید:
* ادعای انسجام یک برنامه باید زمانی مطرح شود که لایحه برنامه تقدیم مجلس شود و وقتی صحبت از برنامهریزی میکنیم، مفهومی وجود دارد که زودتر از دومی به وجود میآید و آن محدودیت است یعنی وقتی از نظر اقتصادی میخواهیم برنامهریزی کنیم، باید اولویتهای کشور را معلوم کنیم و ببینیم چقدر منابع مالی، فیزیکی، ساختاری و نیروی انسانی داریم و تا کجا میتوانیم اولویتهایی را که لیست کردهایم انجام دهیم.
* در لایحه ارائه شده همه موضوعاتی که مطرح شده است، کارهای خوبی است و تک تک مطلوب است، اما معلوم نیست چه تناسبی با منابع وجود دارد پس دیگر اسمش برنامه نیست و من مدعیام که لایحه ارائه شده برنامه نبوده است، بلکه مجموعهای از اهداف خوبی بود که اگر اجرایی شود خیلی خوب میشود.
* لایحه برنامه مجموعه هدف خوبی بود که نسبت وثیقی با هم نداشت. لایحه ارائه شده با منابع نسبت مستقیم نداشت و طبق برآورد اسناد پیوست پشتیبان لایحه، برای رسیدن به اهداف محتاج 1300 میلیارد دلار تجهیز منابع هستیم که به عبارتی 260 میلیارد دلار به طور سالیانه منبع جدید برای اجرای برنامه احتیاج است که منبع قابل تجهیز باید از سرمایهگذاری بخش خصوصی و خارجی، منابع بانکی و دولتی تامین شود.
*وقتی محدودیتها در نظر گرفته شود و با توجه به آن اولویتها را معین کنیم، در نتیجه میتوانیم از کارهای خوبی که لیست کردیم چندتایی که در اولویت بالاتری قرار دارند انجام دهیم و سیاستهایمان در راستای تامین آن اهداف مشخص میشود بنابراین دولتی واقعبین داریم که هدفی را مشخص کرده و در راستای رسیدن به آن اهداف از مجلس امتیاز میگیرد.
*در جواب برخیها که تصور میکنند تغییرات مجلس باعث تغییر ماهیت برنامه شده است، باید بگویم که اینطور نیست و اگر مجلس به غایت بد عمل کرده باشد، اما در جهت کسب توافق با دولت تمام تلاش خود را انجام داده است که دولت را راضی کند که کار را با هم پیش ببرند.البته بخشی از تغییراتی که مجلس داد نیز قابل دفاع نیست، یعنی مصوبات تکالیف را اضافه کرد و جوازهای دولت را تکلیف کرد پس در نتیجه جوازها تکلیف شد و تکلیف جدید نیز به وجود آمد.
* از آنچه کمیسیون تلفیق انجام داده است دفاع نمیکنم ولی ارزیابیام در مورد ادعاهای دولت را مطرح کردهام. در راستای برنامه پنجم نامهای به لاریجانی و احمدینژاد نوشتم و از هر دو خواهش کردم که بهتر است برنامه را در همان ابتدا پس بگیرند، چرا که قابل دفاع نیست و منطبق با برنامههای قابل دفاع اقتصاد توسعه، برنامه بنویسند و اگر دولت بر اساس مدلهای اجرایی موجود که چهار، پنج نوع هستند برنامه میداد بسیار کاراتر میشد و قابل دفاعتر بود.
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۰۵:۵۷
احمد توکلی با بیان اینکه قانون اساسی برای کسانی است که میخواهند کار کنند و نه پیکار، ادامه داد: کشورداری با جنگ و دعوا امکانپذیر نیست و امیدواریم اقدامات مجلس باعث رفاقت بیشتر دولت و مجلس شود.
منبع: خبرآنلاین