شبکه ایران : بی‌بی‌سی در گزارشی که از یک موزه تاریخی در فلسطین اشغالی تهیه کرده است، فاش کرد: گنجینه‌های منحصر به فردی از تاریخ و فرهنگ ایران توسط صهیونیست‌ها به سرقت رفته و در این موزه به نمایش گذاشته شده‌ است.

به گرازش بی‌بی‌سی، مجمر فلزی زیبا با نقوش جانوری و شمعدان‌های فلزی دوره سلجوقی، یک کفن سوزندوزی شده نفیس از دوره حکمرانی آل بویه، کاشی‌های لعابی زیبا از دوره قاجار و ... تنها برخی از آثار تاریخی و باستانی به نمایش گذاشته شده در موزه اسرائیل هستند که روزگاری از ایران به تاراج برده شده‌اند.

به گزارش شبکه ایران، رژیم صهیونیستی که فاقد هر گونه تاریخ و تمدن است، سعی می‌کند با دزدی آثار باستانی از کشورهای مختلف از جمله ایران، برای خود تاریخچه‌ای دست و پا کرده و هویتی بسازد تا کمتر مورد اعتراض قرار گیرد.

موزه اسرائیل در بیت‌المقدس که به تازگی با هزینه 100 میلیون دلار مرمت شده، مجموعه‌ای از آثار باستانی به تاراج رفته از ایران مربوط به تمام دوره‌های تاریخی را در خود جای داده است.

"نعما بروش"، متصدی ارشد بخش هنر و باستان شناسی اسلامی موزه اسرائیل پس از راهنمایی خبرنگار بی‌بی‌سی به یک محراب مربوط به دوره صفویه گفت: این محراب متعلق به قرن هفدهم و کار اصفهان است. ما می‌دانیم که از قرن پانزدهم، ایران تزئین بناها و مقابر مذهبی را با موزائیک و کاشی لعابی آغاز کرده و این سبک در طول دوره‌های تیموری و صفوی در بخارا و سمرقند نیز بسیار رایج بوده است.

بی‌بی‌سی پس از ارائه توضیحات بسیار در خصوص شکوه و عظمت هنر ایرانی، به توضیح در خصوص چگونگی به سرقت رفتن این آثار باستانی پرداخته و تصریح کرد: خانم بروش در پاسخ به این سئوال گفت؛ "اشیای مربوط به دوره اسلامی که از فرهنگ‌های همسایه در اینجا به نمایش گذاشته شده‌اند، در واقع اکثرا توسط دو نفر به موزه اهدا! شده‌اند، یکی "ایوب رب نو"، ساکن ایران و فرانسه و دیگری "یوحنا داوود" که در ایران متولد شده بود و در لندن زندگی می‌کرد. ایوب رب نو یک گنج یاب بود و برای همین است که اکثر آثار دوره اسلامی ایران در اینجا توسط او اهدا! شده اما یوحنا داوود یک پژوهشگر متون و ادبیات بود."

به گزارش شبکه ایران، این موضوع هم بسیار جالب توجه است که شی‌ء دزدیده شده توسط یک نفر، هدیه‌ای از سوی او تلقی شود. هرچند که بی‌بی‌سی به این موضوع اشاره‌ای نکرده اما روشن است که این دو نفر عوامل صهیونیست‌ها در ایران بوده و تحت عنوان پژوهشگر، باستان‌شناس و ... گنجینه‌های تاریخی ایران را از کشور خارج می‌کردند، روشن نیست که چگونه در خصوص چنین سرقت عظیمی از واژه "اهدا" استفاده شده، چرا که خروج این‌گونه گنجینه‌ها از کشور همواره در ایران غیرقانونی بوده و جز سرقت نام دیگری بر آن نمی‌توان نهاد.

بی‌بی‌سی تصریح کرده است که ارزش این گنجینه‌های به سرقت رفته به ‌حدی بالاست که کسی نمی‌تواند روی آنها قیمتی بگذارد. 

منبع: شبکه‌ایران