در آینده نزدیک می‌توان تمام خانه را با ماده‌ای شفاف پوشاند که انرژی خورشیدی را جذب و آن را به نیروی الکتریکی تبدیل می‌کند. این سلول خورشیدی نازک طی فرایندی ساده از ترکیب پلیمر و فولرن به دست می‌آید.

بهنوش خرم‌روز:‌ ممکن است تا به حال در مورد ورقه‌های بسیار نازکی که به عنوان صفحه خورشیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند چیزهایی شنیده باشید، اما خبر ماده نامرئی جاذب نور را دیگر نشنیده‌اید!

به گزارش دیسکاوری، دانشمندان موفق شده‌اند ماده‌ای جدید بسازند که کاملا شفاف است. بنابراین می‌توانید این ماده را هر جایی داشته باشید، ‌مثلا همه خانه را با آن بپوشانید و از سطح بیشتری نور خورشید بگیرید. نور خورشید بیشتر یعنی نیروی الکتریسیته بیشتر.

گروهی به سرپرستی یک فیزیک‌شیمی‌دان به نام مرکا کتلت با استفاده از فرایندی به نسبت ساده،‌ ورقه نازک شفافی از یک پلیمر یا پلاستیک استاندارد ساخته‌‌اند. به این پلیمر کره‌های کوچکی به شکل توپ فوتبال اضافه شده که هر کدام از 60 اتم کربن ساخته شده‌اند و با نام فولرن شناخته می‌شوند، ‌این ساختارهای کروی بسیار شبیه به توپ چهل تکه فوتبال هستند.

برای به دست آوردن یک لایه شفاف، قطره‌های بسیار ریز آب در حد میکرون، در طول یک لایه نازک از محلول پلاستیک و فولرن اسپری می‌شود. آب و محلول به طور طبیعی ماده شبه‌رسانای غلیظی را به وجود می‌آورند که با تبخیر آب از  لابه‌لای آن، این الگوی لانه‌ زنبوری شفاف به دست می‌آید.

از این ماده هم می‌توان به عنوان جمع‌آورنده نور خورشید و هم به عنوان ال.ای.دی استفاده کرد، بستگی به کاربردش دارد. شفافیت این ماده در هر دو مورد بسیار اهمیت دارد چون هم می‌توان در نمایشگرهای انعطاف‌پذیر و شفاف از آن استفاده کرد و هم می‌توان آن‌ را روی پنجره‌ها به کار برد بدون این که مانع تابیدن نور به داخل ساختمان بشود.

منبع: خبرآنلاین