به گزارش خبرآنلاین، غار Denisova در کوهستان آلتای در سیبری (بالای قزاقستان) دارای سقف بلند با 3 اتاق است که مشرفبه رودخانه آنوی، محل خوبی برای زیستگاه بشر اولیه بوده است. {لینک} {لینک} {لینک}
اما مطالعات جدید با استفاده از تابش اپتیکال، تاریخ سنجی با کربن روی رسوبات غار، ابزارهای کشفشده و بقایای استخوانی انجامشده و نظرات قبلی درباره تاریخنگاری غار را تغییر داده است.
نظر جدید تائید میکند که انسان تبار «دنیسووا» برخلاف نظر قبلی 100 هزار سال زودتر وارد غار شده که رقم جدید به 287000 سال قبل بازمیگردد و از طرف دیگر 55 هزار سال پیش نیز آنجا را ترک کرده است.
نکته بعدی اینکه ابزارهای کشفشده از لایه اولیه این غار با ابزارهای نئاندرتالی کشفشده در دیگر غارهای منطقه سیبری متفاوت است و ممکن است توسط خود انسان تبار دنیسووا درستشده باشد.
نئاندرتالها بین 193 هزار تا 97 هزار سال پیش در این غار زیست میکردهاند و از همه مهمتر بقایای دختربچهای که مادرش نئاندرتال بوده و پدرش هم دنیسووایی، به 118100 تا 97100 سال پیش برمیگردد.(این دختربچه حلقه وصل دو نسل از بشر دنیسووا و نئاندرتال است که در این غار کشفشده است.)
اما دانشمندان نمیدانند چه کسانی زیورآلات ساختهشده با استخوان، دندان، عاج و پوست شترمرغ را ساختهاند؟ این اشیاء به 43 هزار تا 49 هزار سال پیش برمیگردد.
زیورآلات کشفشده در غار شبیه زیورآلات ساختهشده توسط انسان مدرن در منطقه اوراسیا است اما بقایای انسان مدرن در غار یافت نشده است. بههرحال انسان مدرن در آن دوران در سیبری هم زندگی میکردهاند.
گفتنی است محققان 40 سال پیش وارد غار شده و در آن بقایای 4 دنیسووایی، 2 نئاندرتالی و یک دختربچه مشترک میان دنیسووا و نئاندرتال را کشف کردند اما خبری از کشف انسان مدرن در غار نبوده است.{لینک}
5656