در ماده دوم آیین‌نامه ساماندهی کودکان خیابان آمده است: «سازمان بهزیستی کشور موظف است با همکاری و مشارکت شهرداری‌، انجمن‌های خیریه‌، تشکل‌های غیردولتی و نیروی انتظامی و با استفاده از مددکاراجتماعی (در قالب تیم تخصصی سیار یا مستقردر مراکز که با همکاری شهرداری‌ها سازماندهی خواهد شد)، نسبت به شناسایی‌، جذب‌، پذیرش وتوانمندسازی کودکان خیابانی در کلیه مراکز استان‌ها و در صورت صلاحدید کارگروه اجتماعی استان در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر اقدام کند.»

اما برخلاف این آیین‌نامه روند شناسایی، جذب و توانمندسازی این کودکان به درستی انجام نمی‌شود و طبق گزارش‌ها شاهد این هستیم که این کودکان به نامناسب‌ترین شکل ممکن پذیرش و بعد از مدتی رها می‌شوند. این طرح با انتقاد سازمان‌های مدنی مواجه بوده؛ زیرا شیوه شناسایی این کودکان بیشتر به برخوردهای انتظامی و قضایی شباهت دارد و گاهی همراه با خشونت است. آمارهایی هم به گوش می‌رسد که این کودکان بعد از پذیرش در مراکز بهزیستی و شهرداری، دچار آسیب‌های روانی و گاها جسمی می‌شوند.
به‌نظر می‌رسد این طرح بیشتر از آن که به ریشه کار کودک که فقر و نابرابری‌های اجتماعی است، توجه کند، صرفا به زیباسازی شهر و حذف این کودکان از سطح شهر پرداخته است.

با این تفاسیر طرح ساماندهی کودکان کار را تا چه اندازه تاثیرگذار می‌دانید؟ راهکار شما برای حمایت از این کودکان چیست؟

شما می‌توانید نظرات‌تان را در قالب کامنت زیر همین خبر منتشر کنید.

۴۷۲۳۴

منبع: خبرآنلاین