صدا و سیما به نقل از دبیر انجمن صنفی شیشه نوشت: ایران با تولید سالانه ۲۲۰۰ هزار تن انواع شیشه، از کانون‌های اصلی تولید این فرآورده صنعتی در جهان است.

آقای حسین زجاجی در حاشیه برگزاری سومین نمایشگاه صنعت شیشه و صنایع وابسته گفت: عراق، ارمنستان، تاجیکستان، آذربایجان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی بازارهای صادراتی این صنعت است که سالانه ۲۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری ایجاد می‌کند.
وی اضافه کرد: در کارخانه‌های بزرگ شیشه سازی کشور روزانه، ۵۵۰ هزار متر مربع شیشه جام برای مصارف ساختمانی تولید می‌شود که از این میزان حدود ۴۰ درصد آن صادر می‌شود و ۶۰ درصد مابقی نیاز بازار داخل را تامین می‌کند.
زجاجی گفت: در ۷ کارخانه شیشه سازی کشور هم اکنون شیشه فلوت تولید می‌شود که این نوع شیشه، آخرین روش تولید صنعت شیشه است که جایگزین شیشه‌های سنتی شده و موارد استفاده آن بیشتر در تولید شیشه‌های اتومبیل و شیشه‌های ضد گلوله و سکوریت است.
دبیر انجمن صنفی صنعت شیشه ایران افزود: وجود صد درصدی مواد اولیه در داخل کشور و همچنین رونق تولید و صادرات موجب شد شرکت‌ها و کارخانه‌های داخلی تولید بسیار مناسبی داشته باشند.
وی با بیان اینکه شیشه یکی از صنایع مهم و با اهمیت کشورمان است که تولید صنعتی آن ۷۵ سال پیش آغاز شد، گفت: سیلیس، سدیم کربنات، آهک، اکسیدمنیزیم و دولومیت مواد اولیه شیشه هستند که معادن این مواد در ایران وجود دارد و همه این مواد با سهولت و قیمت پایین در دسترس است و شاید این مسئله نخستین و مهم‌ترین مزیت این صنعت به حساب می‌آید.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت صنعت شیشه در ایران بسیار مطلوب است و ما در این زمینه مشکل خاصی نداریم، ادامه داد: با راه اندازی چند کارخانه شیشه سازی در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ در این زمینه به خودکفایی رسیدیم.
دبیر انجمن صنفی صنعت شیشه ایران افزود: یکی از سکوهای بسیار مهم در معرفی و شناسایی توانایی‌ها و قابلیت‌های فنی واحدهای تولیدی و خدماتی، حضور در نمایشگاه هاست که به عنوان یک شاخه مهم بازرگانی بین الملل مطرح است.
گفتنی است؛ سومین نمایشگاه بین المللی شیشه و صنایع وابسته از امروز تا ششم بهمن ماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۷ در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران آماده بازدید علاقه‌مندان است.
223231