جوان آنلاین نوشت: در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کشور جهان کرونایی شده‌اند. تاکنون بیش از ۱۴۵ هزار و ۶۹۰ نفر در جهان به کروناویروس آلوده شده و ۵ هزار و ۴۳۶ نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ ناشی از این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

 کرونــا دامنش را در جهان بیشتر گسترانیده و حالا دیگر بیش از ۱۵۰ کشور را درگیر کرده است. قربانیان کرونا هم حالا دیگر بیشتر از غرب هستند. ایتالیا، انگلیس، اسپانیا، آلمان و امریکا بیشترین درگیری را طی یکی دو روز گذشته با کرونا دارند و آمار قربانیان کرونا در این چند کشور بیشتر از جاهای دیگر است. اوضاع ایتالیا بحرانی‌تر از قبل شده و ترامپ هم در توئیتی امروز را «روز دعا علیه کرونا» در امریکا اعلام کرده است! سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که حالا دیگر اروپا کانون شیوع کرونا است.

در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کشور جهان کرونایی شده‌اند. تاکنون بیش از ۱۴۵ هزار و ۶۹۰ نفر در جهان به کروناویروس آلوده شده و ۵ هزار و ۴۳۶ نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ ناشی از این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. همچنین تعداد بهبودیافتگان این بیماری بیش از ۷۲ هزار و ۵۵۰ نفر اعلام شده است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) به کشورهای اروپایی در مورد شیوع کروناویروس هشدار داده و خطاب به آن‌ها تأکید کرده است: اجازه ندهید این آتش شعله‌ورتر شود.

همزمان با اعلام ۱۵ روز وضعیت اضطراری در اسپانیا، سازمان جهانی بهداشت خواستار آن شد که اقدامات لازم برای مقابله با همه‌گیری کروناویروس در کشورهای اروپایی تشدید و کشورها اجازه ندهند وضعیت بحرانی‌تر شود.

«تدروس آدهانوم قبریسوس» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: اکنون تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با کروناویروس درگیر هستند و تعداد افراد آلوده به این ویروس در این منطقه به ۲۵ هزار نفر رسیده است.وی افزود: اروپا به کانون همه‌گیری بیماری کووید۱۹ تبدیل شده و تعداد موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری در اروپا نسبت به مابقی کشورهای جهان به استثنای چین فراتر رفته است.

در سراسر این قاره و خارج از آن دولت‌ها اقدام به تعطیل کردن مدارس، اعمال محدودیت در مرزها، لغو مراسم و مسابقات فرهنگی و ورزشی کرده‌اند. همچنین در برخی از کشورها وضعیت اضطراری اعلام شده است.

رئیس بخش بیماری‌های نوظهور در سازمان جهانی بهداشت نیز در اظهاراتی گفته است که امکان ندارد اعلام شود چه زمانی همه‌گیری این بیماری در جهان به اوج خود می‌رسد.


جولان کرونا در اروپا، ایتالیا رکورد زد
۲۵۰ مورد مرگ طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته رکوردی جدیدی را در ایتالیا رقم زد و شمار قربانیان کرونا را در این کشور به هزار و ۲۶۶ نفر رساند.

به گزارش اسپوتنیک، سرعت شیوع این بیماری در سراسر اروپا بسیار بالا بوده و ایتالیا در میان کشورهای اروپایی بیشترین آمار مبتلایان و قربانیان را دارد. در حال حاضر حدود ۱۸ هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا هستند.
فرانسه نیز بسیاری از ترددها را مسدود و به مردم توصیه کرده است در اجتماعات با بیش از ۱۰۰ شرکت‌کننده حضور نیابند.

طبق آنچه دویچه‌وله نوشته است جمهوری چک هم کنترل شدید مرزی را در برابر کسانی که از ۱۵ کشور با بیشترین ریسک کرونا به این کشور سفر می‌کنند، وضع کرده است. این کشورها عبارتند از چین، دانمارک، فرانسه، ایتالیا، آلمان، هلند، اتریش، اسپانیا،، نروژ، سوئیس و بریتانیا. مردمان این کشورها اجازه ندارند وارد چک شوند و شهروندان جمهوری چک نیز اجازه سفر به این کشورها را ندارند.

کشور اسلواکی در مرکز اروپا اعلام کرده است که کنترل مرزی را با همه کشورهای همسایه‌اش به غیر از هلند به اجرا درمی‌آورد. مسافرانی که ثابت نکنند که اقامت اسلواکی را دارند پس فرستاده می‌شوند.

بوندس‌لیگای آلمان هم اعلام کرده است که مسابقات لیگ اول و دوم از روز سه شنبه تا دوم آوریل متوقف می‌شود، اما بازی‌های این آخر هفته در غیاب تماشاچیان در استادیوم‌های خالی برگزار می‌شود.

در اسپانیا نیز شمار مبتلایان به کرونا به ۴ هزار و ۲۰۰ تن و تعداد کسانی که جان داده‌اند به ۳۲۰ تن افزایش یافته است. این کشور محدودیت کامل و اجباری رفت‌وآمد در کاتالونیا را اعلام کرده است. به این ترتیب، ارتباط این منطقه با ۶۰ هزار جمعیتش از باقی این کشور قطع شده است.
انگلستان هم که با افزایش روزافزون مبتلایان کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، ضمن تعطیلی مسابقات فوتبال و سایر تجمعات، انتخابات شوراها و شهرداری‌ها را یک سال به تعویق انداخته است.


عقبگرد ادامه‌دار کرونا در چین
چین که از آن به عنوان کشور مبدأ کرونا یاد می‌شود از سه روز پیش آمار کاهشی در ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا دارد. بنا بر آماری که روز گذشته منتشر شده به تازگی ۱۱ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است. بر اساس این آمار، ۱۳ تن نیز به تازگی بر اثر ابتلا به این ویروس در چین فوت کرده‌اند. این آمار نشان می‌دهد کرونا در چین روند نزولی خودش را در پیش گرفته.

چند روز پیش هم بسیاری از مراکز درمانی اختصاصی کرونا در چین به دلیل بهبود بیماران و شمار مبتلایان کم، تعطیل شدند. کره‌جنوبی هم از دیگر کشورهایی است که کرونا در آن تقریباً روند ثابت و کاهشی را در پیش گرفته است.

2323