به گزارش خبرآنلاین، «آخرین سفر زرتشت» نوشته فرهاد کشوری که از سوی انتشارات ققنوس برای دومین بار تجدید چاپ شده گویا اولین رمانی است که درباره زرتشت نوشته شده است. نویسنده با توجه به مطالب بسیار اندکی که در مورد زندگی زرتشت وجود دارد توانسته است با استناد به همان مطالب اندک و بر مبنای تخیل خود رمانی بنویسد جذاب و خواندنی.
زرتشت جوان در آغاز علیه کشتار گاوها در معابد میترایی اعتراض میکند. پدر و مادرش او را از ترس «کرپنها» به بیرون شهر نزد فرزانهای میفرستند. زرتشت که یکی از ارکان آموزشش دانایی است پس از آموختن از آن فرزانه نزد دانایان دیگر و معابد ادیان مختلف میرود. پس از سالیانی چند سخن از اهورا مزدا میگوید. مردم به تحریک کرپنها قصد جان او را دارند. زرتشت از شهر «شیز» میگریزد و در راهی طولانی به سوی باکتریا (بلخ) گرفتار توطئه کسانی میشود که با هر اندیشه نویی سر ستیز دارند. او سرانجام به سلامت به بلخ میرسد و به کاخ گشتاسب میرود. در آنجا گرفتار توطئه کرپن بزرگ میشود. او را جادوگر مینامند. پس از تحمل سختیهایی چند با برملا کردن توطئهها و گذر از آزمون مس، گشتاسب به سخنان زرتشت گوش فرا میدهد. پس از پذیرش آئین زرتشت، توطئههای پنهان علیه او که پیامآور شادمانی، دانایی، سرافرازی، آشتی و کوشش است ادامه مییابد.
فرهاد کشوری درباره این کتاب می گوید: «زرتشت این کتاب، انسانی مصلح است که شخصیت او براساس واقعیت اندک موجود از چهار هزار سال پیش برگرفته شده و به کمک ابزار داستانی و تخیل به تصویر کشیده شده است. راوی سوم شخص و دانای محدود است چرا که کمتر به افکار شخصیتها نفوذ میکند و بیشتر کنشها و واکنشهای بیرونی را توصیف می کند و از آنجا که منابع محدودی درباره زرتشت و زندگی او وجود دارد، عمده داستان را براساس تخیل نوشتهام.»
فرهاد کشوری در سال 1328 به دنیا آمد. مدتی معلم بود و هم اینک در جنوب ایران مشغول به کار است. از او تاکنون داستانهای «بچه آهوی شجاع» (کودکان ـ 1355)، «بوی خوش آویشن» (1372)، «شب طولانی موسا» (1382)، «دایرهها» (مجموعه داستان ـ 1382)، «گره کور» (1382)، و «کی ما را داد به باخت» (1384) منتشر شده است.
برای تهیه این کتاب و هر کتاب دیگری که میخواهید میتوانید با شماره تلفن 88453188 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی(سام) تماس بگیرید و آن را در منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.
ناشران و نویسندگان کشور میتوانند برای معرفی آثار و تازههای خود با نشانی Ketab@khabaronline.ir مکاتبه کنند.
191/60