این فیلم نمایی بی‌نظیر از دوران زمین، طلوع‌وغروب خورشید و پدیده‌های جوی سیاره زیبایمان را آن‌طور که ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی از ارتفاع 400 کیلومتری سطح زمین مشاهده می‌کنند، نشان می‌دهد.

تماشای زمین از فضا از آن تجربه‌هایی است که تاکنون انسان‌های بسیار کمی به آن دست یافته‌اند. اما به لطف ابتکار دان پتی، فضانورد ناسا که در سال 2008 / 1387 به ایستگاه فضایی بین‌المللی، آی.اس.اس پرواز کرد، می‌توان احساسی نسبت به این تجربه بی‌نظیر پیدا کرد. پتی با استفاده از 12هزار عکس، فیلمی از دوران زمین، طلوع‌و غروب و شفق قطبی فراهم کرده که حس حضور در فضا را برای ما تداعی کند.

از دید آی.اس.اس زمین بسیار سریع‌تر از حالت واقعی‌اش می چرخد، چراکه این سازه فضایی هر 90 دقیقه یک بار به دور زمین می‌گردد. البته این سرعت بیشتر مزیت جالبی دارد و آن‌این‌که ساکنان آی.اس.اس در هر شبانه‌روز زمینی 16 بار طلوع و غروب خورشید را تماشا می‌کنند.

پتی طی 16 روز، 12هزار تصویر از زمین گرفت و پس از بازگشت خانه، آن‌ها را در قالب 84 فیلم مرتب کرد. البته به زحمت می‌توان آن‌چه را او در واقعیت دیده از طریق این فیلم‌ها متوجه شد؛ چراکه هنوز دوربین فیلم‌برداری که به‌اندازه چشمان انسان حساسیت داشته باشد و بتواند منظره زمین را بخصوص در شب آن‌طور که انسان می‌بیند به تصویر بکشد؛ اختراع نشده است.

در این فیلم زیبا شما می‌توانید طلوع خورشید، عوارض زمینی، غروب خورشید، روشنایی لایه‌های جو و شفق قطبی را مشاهده کنید؛ اما احتمالا شما هم مانند دان پتی هم‌عقیده‌اید که زیباترین تصاویر این فیلم، روشنایی‌های شهرهای زمین است که شب‌هنگام به اوج درخشش خود می‌رسند.

5353

منبع: نیوساینتیست