به گزارش خبرآنلاین مسعود برزین در شناسنامۀ مطبوعات ایران از 1215 تا 1357 شمسی در معرفی این مجله نوشته است:
«مجله هفتگی اجتماعی هنری و ویژه برنامههای رادیو و تلویزیون از انتشارات سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران. رضا قطبی. سردبیرها نادعلی همدانی، ایرج گرگین، رضا سید حسینی و فیروز فولادی. سازمان مزبور یک بولتن داخلی هم مخصوص کارمندان خود منتشر میکند. ادامه دارد.»
در دورهای که رادیو، تلویزیون و بطور کلی وسایل ارتباط جمعی پدیده هایی نوین اما پیشرفته و توانا بوده است انتشار مجله تماشا که بطور کامل به معرفی برنامههای تلویزیونی، ستاره های سینما و حواشی مربوط به زندگی آنها، معرفی جدول و شرح برنامههای تلویزیون ملی میپرداخته است گامی نوین در انتشار مجلههای سینمایی که امروزه به وفور آن را در کیوسکهای روزنامه فروشی میبینیم بوده است.
به رغم این رویکرد در شماره 1 پیام سردبیر ژیلا سازگار نوشتهاست که: «پیرامون مجله تماشا و کار تازهای که آغاز میشود سخن بسیار نیست و داعیه گسترده نه. اگر میبینید که نشریه از جانب سازمان تلویزیون ملی ایران منتشر میشود، هدف براستی پیریزی یک ارگان تبلیغاتی برای این سازمان نیست، که پی جویی رابطه پیوستهتری است بین شما و گردانندگان سازمان، و شاید گسترش پارهیی تلاشهای سودمند که در چهارچوب برنامههای تلویزیونی انجام دادن آن میسر نیست. تلویزیون در حقیقت حاشیه نشین بحثها و حرفهای ما خواهد بود و آن به که تماشا را در آغاز کار یک نشریه هنری- اجتماعی و یکسره در خدمت عموم معرفی کنیم تا یک نشریه اختصاصی یک نشریه تلویزیونی.»
در راستای سیاست دیجیتالی کردن منابع کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی کلیه مجلدات این مجله اسکن شده و در اختیار مراجعین قرار گرفته است.
/6262