رئیس مرکز پژوهش​های مجلس، به استناد معیارهایی که در کلاس اقتصاد در دانشگاه​ها تدریس می​کند، آمارهای اشتغالزایی دولت را غیرواقعی خواند.

به گزارش خبرآنلاین، وزرای کار و امور اجتماعی، تعاون و رئیس سازمان آمار امروز به مجلس آمده​اند بودند تا درباره مساله اشتغال، گزارش​هایی به مجلس ارائه دهند.

احمد توکلی پس از استماع سخنان وزرای کار و تعاون و رئیس مرکز آمار، از نسبت میان اشتغالزایی و نرخ رشد اقتصادی یاد کرد و با نمایش اسلایدهایی در مجلس گفت: از سال 79 تا 83، متوسط نرخ رشد، 6.63 درصد بوده وحدود 580 هزار نفر شغل کسب کرده اند. در سال 89، دولت نرخ رشد را نداده و صندوق بین​المللی پول نرخ رشد ایران را یک درصد اعلام کرده است که با فرض صحت آن، اصلا ایجاد یک میلیون و 100 هزار شغل، نشدنی است.

وی با بیان اینکه چنین معجزه​ای در جهان نشده است، ادامه داد: این آمار هیچ منطق علمی ندارد و ما نیم توانیم آن را بپذیریم.

نماینده تهران از اعمال فشارهای دولتبه مراکز ارائه آمار خبر داد که مانع از اعلام نرخ رشد اقتصادی کشور در دو سال و نیم گذشته شده است. این در حالی است که اگر ادعایشان برای افزایش این نرخ صحت داشت، آن را اعلام می​کردند.

رئیس مرکز پژوهش​ها از علایمی همچون افزایش چک​های برگشتی از 5 درصد در سال 83 تا 12 درصد در سال 89، یاد کرد که گویای فقدان رونق اقتصادی است و نشان می​دهد که معوقات بنگاه​های اقتصادی بیشتر شده و این بنگاه​ها قدرت پرداخت وام​هایشان را ندارند.

توکلی ادامه داد: تمام اقتصاددانان جهان بی تردید به این نکته صراحت دارند که هدفمندکردن یارانه​ها در کوتاه مدت ایجاد رکود می کند و این هم به دلیل افزایش هزینه​های تولید است. این اولین چیزهایی است که در دانشگاه​ها به دانشجویان توضیح می​دهیم که هرچه هزینه تولید بالا برود، نرخ کالا هم بالا می رود.

وی به استناد مذاکراتش با نمایندگان ادامه داد: اسدالهی به من گفت که در حوزه انتخابیه کوچکش 20 دامداری تعطیل شده است. نریمان  نماینده بابل هم به عنوان عضو شورای اشتغال استانش گفته که آمار ایجاد اشتغال با آمار بیمه نمی​خواند. همه نمایندگان این حس را دارند که وضعیت موجود بهتر از قبل نیست و آمارهای ارائه شده صحت ندارد.

وی در پایان سخنانش این شعر را هم خواند: آن کس که نداند و بداند که نداند، لنگان خرک خویش به مقصد برساند!

/29/39

منبع: خبرآنلاین