تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۱

با گذشت دو سال از معرفی تبلت، توجه جهانیان به این کالا جلب شده است. در زیر فهرستی از پرطرفدارترین تبلت‌ها و مزایا و معایبشان تهیه کرده‌ایم که می‌تواند راهنمای خرید مناسبی برای شما باشد.

کمتر از دو سال است که تبلت ها به یکی از بزرگ‌ترین بازارهای فن‌آوری تبدیل شده‌اند و تقریباً تمام شرکت‌های بزرگ فن‌آوری به دنبال عرضه محصولات خود در این بازار هستند. موسسه تحقیقات بازار IDC پیش‌بینی کرده است که تا پایان سال میلادی جاری، 53.5 میلیون دستگاه تبلت به فروش می‌رسد.

در بازارهای جهانی نزدیک به یک‌صد نوع کامپیوتر تبلت به فروش می‌رسد که ده‌ها مدل آن در بازار فن‌آوری ایران نیز عرضه می‌شوند. اکثر خریداران تبلت‌ در موقع خرید دچار سردرگمی می‌شوند و انتخاب این‌که کدام نوع تبلت مناسب آن‌هاست، کار دشواری به نظر می‌رسد.

در زیر فهرستی از پرطرفدارترین کامپیوترهای تبلت و مزایا و معایب‌ آن‌ها را تهیه کرده‌ایم که می‌تواند راهنمای خرید مناسبی برای شما باشد.

آی‌پد اپل

آی‌پد اولین تبلت موفق بازار بود و اکنون نیز پرفروش‌ترین تبلت دنیا به شمار می‌رود. یکی از مزایای این تبلت این است که سیستم عامل iOS آن برای کاربران آی‌فون غریب نیست و اپل از آن برای تجهیز تمام دستگاه‌های قابل حمل خود استفاده می‌کند. پس اگر به محصولات اپل از جمله آی‌فون و آی‌پاد تاچ اعتیاد دارید، احتمال این‌که از این تبلت خوشتان بیاید زیاد است. مزیت بعدی سرویس iTunes، AppleTV‌ و App Store‌ است.

تقریباً هر نوع اپلیکیشنی که به ذهنتان برسد در App Store اپل پیدا می‌شود و نصب آن‌ها نیز به راحتی یک لمس نمایشگر است.
در حال حاضر دو مدل آی‌پد در بازار وجود دارند که مدل قدیمی فاقد دوربین است. مدل جدید یعنی آی‌پد2 دارای دو دوربین در جلو و عقب است.

آن‌هایی که با آی‌فون و آی‌پاد تاچ آشنا هستند، می‌دانند محصولات اپل از بهترین قابلیت‌های گرافیکی بهره‌مندند. آی‌پد دارای صفحه نمایش بسیار شفاف و دقیق، سنسور لمسی نرم و دقیق و پردازنده گرافیکی قدرتمندی است. پس اگر اهل بازی و فیلم هستید این تبلت گزینه مناسبی برای شماست.

یکی از معایب تبلت آی‌پد که بیشتر کاربران ایرانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، نبود قابلیت تلفن است. آی‌پد در دو مدل Wi-Fi‌ و 3G عرضه می‌شود. مدل 3G آن سیم‌کارت می‌خورد و می‌توان از قابلیت اتصال به شبکه دیتا GPRS و یا 3G استفاده کرد.
نکته دیگر اینکه بسیاری از سرویس‌های اپل برای آی‌پد نظیر iTunes و App Store از ایران قابل دسترسی نیست و برای اتصال به آن‌ها باید به روش‌های زیرزمینی متوصل شوید!

همچنین باید متذکر شویم که اپل در ایران نمایندگی رسمی ندارد و در صورت ایجاد خرابی مخصوصاً در سخت‌افزار آن یا باید با آی‌پدتان خداحافظی کنید و یا متحمل هزینه‌های بسیار سنگین تعمیر توسط افراد غیر متخصص شوید!

تبلت‌های اندروید

شرکت گوگل از زمان تولید سیستم‌عامل اندروید اجازه استفاده از آن را در اختیار شرکت‌های فن‌آوری قرار داده به همین دلیل مدل‌های زیادی از کامپیوترهای تبلت مجهز به سیستم‌عامل اندروید هستند.

همان‌طور که حدس می‌زنید، گوگل سعی کرده بیشترین هماهنگی بین سرویس‌ها و این سیستم عامل را ایجاد کند. پس اگر طرفدار پر و پا قرص محصولات گوگل هستید، تبلت‌های مجهز به اندروید را مد نظر داشته باشید.

معروف‌ترین و پرفروش‌ترین تبلت مجهز به این سیستم‌عامل در جهان و ایران، محصول شرکت سامسونگ است و با نام Galaxy Tab به بازار عرضه می‌شود. این تبلت هم دارای دوربین و هم دارای قابلیت اتصال به شبکه موبایل برای برقراری تماس تلفنی است. پردازشگر نسبتاً قوی و قابلیت اتصال کارت حافظه از دیگر مزایای این تبلت است.

گوگل برای این محصول سرویسی نظیر App Store‌ اپل با نام Market دارد که یافتن اپلیکیشن مجانی در آن ساده‌تر ازApp Store اپل ولی تنوع اپلیکیشن‌های آن کمتر است. علاوه بر مودم Wi-Fi‌ تمام مدل‌های تبلت شرکت سامسونگ قابلیت اتصال به شبکه 3G را نیز دارا هستند.

فراموش نکنید که اندروید یک سیستم‌عامل منبع باز است و اگر اهل هک کردن و خرابکاری در سیستم عامل‌های منبع باز هستید تبلت‌های اندروید گزینه خوبی برای شما هستند.

خوشبختانه تبلت سامسونگ توسط نماینده رسمی در ایران به فروش می‌رسد و علاوه بر ثابت بودن قیمت نسبت به تبلت‌های دیگر، خدمات پس از فروش خوبی در کشورمان دارد.

مدل‌های دیگر تبلت با سیستم عامل اندروید مثل محصولات شرکت LG، Acer‌ و Asus در ایران به فروش می‌رسند ولی پیدا کردن آن‌ها کمی سخت است و به دلیل نبودن وارد کننده رسمی قیمت‌های آن‌ها شاید کمی نجومی به نظر برسد!

بلک‌بری پلی‌بوک (PlayBook)

یکی دیگر از تبلت‌هایی که در بازارهای کشورمان عرضه می‌شود تبلت پلی‌بوک محصول شرکت RIM است. RIM همان تولیدکننده گوشی‌های موبایل هوشمند بلک‌بری است. این اولین مدل تبلت شرکت RIM به حساب می‌آید و در ساخت آن خبری از سیستم عامل بلک‌بری نیست و سیستم عامل جدید QNX جایگزین بلک‌بری شده‌است.

قابلیت Multi-tasking بسیار بالا، مرور سریع صفحات وب و پشتیبانی کامل از نرم‌افزار فلش از مزایای شاخص این تبلت است.
اگر با آی‌پد یا Galaxy Tab آشنا هستید، از کمبود قابل توجه اپلیکیشن برای این تبلت خیلی خوشتان نمی‌آید.

یکی دیگر از مشکلات این تبلت عدم وجود نرم‌افزار مدیریت ای‌میل است. البته یک برنامه ای‌میل وجود دارد که فقط پیام‌های سرویس مخصوص بلک‌بری را پشتیبانی می‌کند که در ایران این سرویس قابل دسترس نیست و برای چک کردن ای‌میل یاهو، هات‌میل یا جی‌میل باید از طریق مرورگر وب تبلت استفاده کنید.

پلی‌بوک در چهار مدل فقط WiFi، 4G-Wifi-Wimax، 4G-WiFi-LTE و 4G-WiFi-HSPA+ عرضه می‌شود.

5321

منبع: خبرآنلاین
"