جالب اینکه در آماری که چندی پیش، پلیس از قتل اعلام کرد هم استان فارس در صدر آمار بود. با این حال افزایش سرقت های مسلحانه درحالی اتفاق می افتد که تا سال 87، سرقت های مسلحانه، سیر نزولی داشته اند. براساس آمارهای موجود در سال 89 ، 995 فقره سرقت مسلحانه در ایران به وقوع پیوسته است. درحالی که این آمار در سال 88 ، 819 فقره بوده است.
همچنین درصد کشف به وقوع پدیده سرقتهای مسلحانه در سال گذشته حدود 66 درصد بوده است؛ درواقع از 995 مورد سرقت مسلحانه در سال 89، 654 مورد کشف شده است.
در سال 89 به ترتیب استانهای فارس با 326 مورد سرقت مسلحانه، خوزستان با 165 و کرمان با 117 مورد سرقت مسلحانه، رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. همچنین در این مدت تهران بزرگ با 68 مورد ـ معادل 8/6 درصد ـ سرقت مسلحانه در رتبه پنجم کشوری در این خصوص قرار گرفته است.
براساس آمارهای پلیس، وقوع 68 مورد سرقت مسلحانه در سال 89 در تهران بزرگ در حالی گزارش شده که در سال 88 ، 48 مورد سرقت مسلحانه در تهران گزارش شده است. یعنی حدود 29 درصدی وقوع سرقت مسلحانه در سطح تهران بزرگ افزایش داشته است.
تحلیل آماری وقوع سرقت مسلحانه طی یک دهه اخیر نشان میدهد به ترتیب استانهای فارس با 2121 مورد، سیستان و بلوچستان 2026، کرمان 1440، تهران بزرگ 1235 و خوزستان با 980 مورد بالاترین رتبههای کشور را به خود اختصاص دادهاند.
آمارها نشان میدهد سارقان مسلح اغلب با بهرهگیری از ضعف سیستمهای امنیتی، مراکز مورد هدف اقدام به طراحی و برنامهریزی اعمال مجرمانه میکنند که اغلب در قالب باندهای دو نفره یا بیشتر که معمولا دارای سوابق متعدد کیفری هستند فعالیت میکنند.
همچنین پلیس هشدار داده است؛ با توجه به بازدارنده نبودن مجازاتهای فعلی صادر شده برای مجرمان سرقتهای مسلحانه و رها شدن مجرمان از طریق خلاءهای قانونی، آزادیهای مشروط و اعطای مرخصی به زندانیان سابقهدار و حرفهای، اتخاذ سیاست حبسزدایی و تبدیل به جریمههای نقدی احتمال افزایش سرقتهای مسلحانه خرد جهت تامین معاش یا سایر مقاصد توسط سارقان وجود دارد.
4747