وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری غروب امروز با خبرنگاران گفت: "انتشار اخبار، موضوع بسیار مهمی است که باید درباره آن به شدت حساس بود. چون ممکن است اخباری که منتشر می شود، مسایل زیادی را به دنبال داشته باشد."
حاجی بابایی گفت: "به طور مثال دیده می شود که کسی آماری را می دهد که فلان تعداد یا فلان تعداد جوان، دارای مشکل هستند، به اندازه ای این خبر تاثیر منفی می گذارد که نمی توان اصلا درباره آن نظر دارد و اگر هزاران مسئول نیز تلاش کنند، نمی توانند تاثیر منفی آن را پاک کنند."
تلاش می کنیم نوبت بعدازظهری در مدارس نداشته باشیم
وی در ادامه گفت: "تلاش ما در آموزش و پرورش این است که نوبت بعدازظهری را در کلاسها لغو کنیم. ما هزاران کلاس داشتیم با در بعدازظهرها روی خط تراکم بودند و به صبح منتقل شدند. در شهر تهران 5 هزار مدرسه دولتی و غیر دولتی وجود دارد که تنها 403 مدرسه، نوبت بعدازظهر دارند."
حاجی بابایی افزود: "هر قدر هم تلاش کنیم تمام مدارس به صبح منتقل شود، ناگزیر تعدادی از آنها در بعدازظهر خواهد ماند، چون فضای لازم را نداریم. به آنها گفته ایم هر طوری که سال قبل بوده اند، امسال نیز عمل کنند."
وزیر آموزش و پرورش پیش از این گفته بود امسال هیچ مدرسه دو شیفته ای در ایران وجود نخواهد داشت. او همچنین می گوید: "تلاش ما بر این بود که تمام کلاسهای بعدازظهری به صبح منتقل شود، ولی امسال 80 درصد کلاسهای بعدازظهر به نوبت صبح منتقل شده اند."
حاجی بابایی افزود: "هر جایی که خانواده ها و انجمن اولیا و مربیان، توافق دارند، کلاسها در صبح و بعدازظهر چرخشی باشد و در صورتی که توافق ندارند، باید نوبتها فیکس باشد.از ما می پرسند که چگونه می توانند دختران در بعدازظهر که اذان می گویند به خانه ها بازگردند، ما در جواب می گوییم سالهای قبل هزاران مدرسه راهنمایی و دبیرستان دخترانه در بعدازظهر بودند که یک ساعت بعد از اذان مغرب به خانه بر می گشتند، اینها حالا در روشنایی روز درس می خوانند و به خانه ها باز می گردند."
حاجی بابایی توضیح داد: "مدیران کل استانها در ماه دو روز به تهران می آیند و مشکلات را یک به یک چک می کنیم. روزی که کلاسهای بعدازظهری نداشته باشیم، باید جشن بگیریم."
نظرسنجی خبرآنلاین نیز تعطیلی مدارس را تایید کرد
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سئوالی درباره تعطیلی کلاسهای درس در پنجشنبه گفت: "در طول صد سال قانونگذاری، قانونی درباره این که چه روزی دانش آموز درس بخواند، نداریم."
حاجی بابایی در ادامه توضیح داد: "تعیین این که دانش آموز چند ساعت درس بخواند و در چه روزهایی، از اختیارات شورای عالی آموزش و پرورش است که وجاهت قانونی دارد. در این شورا، 8 وزیر عضوند و رئیس آن نیز رئیس جمهور است. سه فرهنگستان در آن عضو دارند، از روحانیت نیز یک مجتهد که در حال حاضر آقای مصباحی است، حضور دارند، معاونین وزارتخانه و نماینده معلمان نیز عضویت دارند. اینها تصمیم گیران اصلی درباره مسایل آموزش و پرورش هستند."
حاجی بابایی این چنین نتیجه گرفت که: "در حال حاضر، مقطع پیش دانشگاهی 4 روز درس می خواند، قانون هم نمی خواهد. قانون مدیریت خدمات کشوری می گوید کار به جز مدارس و دانشگاه ها، باید 6 روز باشد. اما اگر آموزش و پرورش بخواهد 5 روز در هفته به دانش آموز درس بدهد، نیاز به قانون ندارد. دوستان در مجلس نیز درباره این موضوع کاملا اطلاع دارند."
وی ادامه داد: "الان خیلی از مدارس را این طوری داریم که حدود 25 سال است 5 هزار مدرسه شبانه روستایی ما پنجشنبه ها تعطیل هستند. مدارس نمونه دولتی نیز پنجشنبه ها تعطیل هستند. دوستان نماینده ما در مجلس این را می داند و قطعا نیز همکاری خود را خواهد داشت."
وزیر آموزش و پرورش گفت: "چندین خبرگزاری از جمله خبرآنلاین در این باره نظر سنجی کرد و 78 درصد با این موضوع موافق بودند. کشورهای خارجی نیز روی این موضوع کار کرده اند. خبرهایی که داریم نشان می دهد حدود 80 درصد نظر داده اند و می گویند با این موضوع موافق هستند."
نکته اینکه در نظرسنجی خبرآنلاین، 70 درصد کاربران خبرآنلاین موافق تعطیلی روزهای پنج شنبه بودند.
47/233