خبر معادل شدن مدارک کارشناسی دانشگاه پیام نور، با واکنش های این دانشگاه و دانشجویانش مواجه شد.

دیروز علی عباسپور تهرانی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتگو با خبرآنلاین به مسوولان دانشگاه پیام نور هشدار داد تا یا ظرفیت های اعلام شده را کم کنند و یا مجلس مدرک کارشناسی این دانشگاه را معادل اعلام می کند.

کاربران خبرآنلاین در نظراتی که برای این خبر و پاسخ دانشگاه پیام نور گذاشته اند، از عاقبت مدرک دانشجویان فعلی پیام نور اظهار نگرانی کرده اند.

اما عباسپور، در پاسخ به کاربران خبرآنلاین می گوید طرح مجلس برای معادل شدن مدرک کارشناسی پیام نور، عطف به گذشته نمی شود. 

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: "مشکل در افزایش ظرفیت برای کنکور امسال است. پیام نور ظرفیت 80 هزار نفری رشته های فنی را 70 درصد افزایش داده و به 136 هزار نفر رسانده است. ما در تمام دانشگاه های دولتی هم چنین ظرفیتی برای رشته های فنی نداریم. حالا پیام نور با چه امکاناتی می خواهد این همه دانشجوی فنی پذیرش کند؟ رشته های فنی احتیاج به آزمایشگاه و کارگاه دارد. هیات علمی مجرب نیاز دارد. اما نسبت هیات علمی به دانشجو، در پیام نور یک به 800 است."

او در پاسخ به چند کاربر خبرآنلاین که نوشته اند اگر می دانستند چنین اتفاقی برای مدارک پیام نور می افتد، اصلا وارد پیام نور نمی شدند، گفت: "اگر طرح ما تصویب شود، مدارک ورودی های سال 90، معادل می شود. مدارک دانشجوهایی که تا الان زحمت کشیده اند، سرجای خودش هست و تغییری نمی کند."

عباسپور همجنین خطاب به داوطلبانی که مشغول انتخاب رشته هستند، گفت: "داوطلبان حتما این موضوع را مدنظر قرار دهند که مجلس در مورد ورودی‌های امسال به بعد دانشگاه پیام نور و تبدیل مدرک آن‌ها به مدرک معادل تصمیم‌گیری می کند. مگر آن‌که با سیاست‌های منطقی از سوی مسئولان این دانشگاه برای سامان دادن به کیفیت آموزش بینیم. آنها باید ظرفیت ها را کم کنند تا ما مجبور به تصمیم گیری برای مدارک این دانشگاه نشویم."

سخنگوی کمیسیون: مدارک پیام نور باید تجدیدنظر شود

از سوی دیگر سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته مدارک دانشگاه پیام نور نیازمند تجدیدنظر است.

نورالله حیدری دسنایی به ایسنا گفته است: "موضوع افزایش ظرفیت در دانشگاه پیام نور را هفته آینده در جلسه کمیسیون بررسی می‌کنیم. دانشگاه پیام نور موفقیت‌هایی داشته است، اما در شاخص‌هایی مثل تعداد هیات علمی و برنامه، تفاوت فاحشی با دیگر دانشگاه‌ها که همان رشته‌های آموزشی را ارائه می‌کنند، وجود دارد و اگر همین وضع ادامه یابد احتساب سطح یکسان مدرک این دانشگاه با دیگر دانشگاه‌ها، غیرکارشناسی و به دور از انصاف است."

به گفته او این‌که این وضعیت نیاز به تجدیدنظر دارد: "ما دشمن پیام نور نیستیم اما حمایت از پیام نور نیز باید منتج به نتیجه کیفیت باشد، این در حالیست که ما به عنوان کمیسیون آموزش مجلس، باید به کیفیت آموزش توجه کنیم. صرفا نمی‌خواهیم خروجی دانشجو داشته باشیم بلکه می‌خواهیم فارغ‌التحصیلان ما فرهیخته و باسواد باشند. با امکانات موجود و شرایط فعلی چنین امری حاصل نمی‌شود و اگر پیام نور تمکین نکند، پیشنهاد تبدیل مدرک این دانشگاه به مدرک معادل را بررسی می‌کنیم."

4747

 

منبع: خبرآنلاین