به گزارش خبرآنلاین نشست خبری جامعه اورولوژی ایران برگزار شد. در این نشست محمد هادی رادفر، عضو هیات علمی دانشگاه شهید پزشکی و دبیر جامعه اورولوژی ایران گفت: «از نظر جایگاه اورولوژی باید گفت ایران جزو یک یا دو کشور اول خاورمیانه است، این نتیجه سالها آموزش در بخش دانشگاهی کشور است که اورولوژیستهای توانمندی تربیت شدند و حالا پیشرفتهترین درمانها در سطح کشور انجام میشود.»
او ادامه داد: «جامعه اورولوژی ایران در ارتباطات بینالمللی خودش بسیار موفق است و ایران سه دوره در هیات مدیره انجمن جهانی اورولوژی عضویت داشته و درحال حاضر من خودم در کمیته جوانان انجمن جهانی اورولوژی عضویت دارم. جامعه اورولوژی ایران در کنار استفاده از تجربه پزشکان با سابقه از نیروی جوانی پزشکان جوانتر بهره میبرد.»
رادفر بیان کرد: «بیشترین بیماری در زمینه اورولوژی سنگ است، بعد از بیماریهای مربوط به سنگ انواع سرطانها وجود دارند که مورد توجه ما هم هستند. شیوع سنگ در کشور ما حدود ۵ درصد جامعه است، سرطانهای پروستات، مثانه، کلیه و سرطان بیضه شایعترین سرطانهای اورولوژی هستند.»
دبیر جامعه اورولوژی ایران گفت: «در درمان انواع سنگ تقریباً دیگر جراحی باز وجود ندارد مگر در موارد استثنایی، در بحث سرطانها هم باید گفت بخش زیادی از آنها با روشهای جراحی بسته قابل درمان هستند. برخی از بیماران گمان میکنند اگر جراحی بسته انجام شود ممکن است سرطان به طور کامل درمان نشود که این ایده درست نیست، البته در مواردی حتما به جراحی باز نیاز است.»
ایران در کمربند سنگ کلیه
سید امیر محسن ضیایی رئیس جامعه اورولوژی ایران گفت: «ایران در کمربند سنگ کلیه قرار دارد، دیابت و فشارخون بالا از مهمترین بیماریهایی است که اگر درمان و کنترل به موقع انجام شود از نارسایی کلیه پیشگیری میکند.»
او درباره جامعه پزشکی ایران بیان کرد: «حقیقت اینکه پزشکی ایران بعد از انقلاب خیلی رشد کرده و نقطه قوت کشور است، اما نباید این فرصت را به تهدید تبدیل کنیم. چرا امروز برخی از ظرفیتهای دوره تخصص ما در دانشگاه تکمیل نمیشود؟ برای اینکه اگر به نیروی انسانی توجه کافی نشود و زندگیاش تامین نشود، آرام آرام از پزشکی فاصله میگیرد. نکند ما با سیاستهای نادرست مجدد به دوران آوردن پزشک از خارج کشور برگردیم و هزینههای زیاد برای کشور ایجاد کنیم، لذا بحث مهاجرت پزشکان بسیار مهم است.»
ضیایی ادامه داد: «تربیت یک نیروی انسانی گاهی ۳۰ سال طول میکشد و اگر این پزشک از کشور خارج شود یعنی یک فاجعه بزرگ رخ داده است. زنگهای خطر درباره تامین نیروی انسانی و پزشکان به صدا درآمده است، یک روزهایی رشته اورولوژی برای دانشجویان جزو رشتههای پر رقابت بود اما الان گاهی ظریفت دستیارها خالی میماند، گاهی هم افراد بعد از اینکه پذیرش میشوند با وجود علاقه داشتن اما به دلیل شرایط معیشتی دوره را ترک میکنند.»
همچنین رباب مقصودی، عضو جامعه اورولوژی ایران در ادامه گفت: «نگرانی از کاهش منابع انسانی به معنای افزایش ظریفت پذیرش دستیاران نیست بلکه باید اقداماتی انجام شود که رزیدنتها باقی بمانند. در بعضی مناطق زیرسات لازم برای تربیت رزیدنت وجود ندارد، منطقهای که اتاق عمل کافی، دستگاهها و وسایلی که یک رزیدنت برای آموزش نیاز دارد وجود ندارد، به این مسائل خیلی باید توجه شود.»
کنگره جامعه اورولوژی ایران
عرفان امینی، دبیر علمی بیست و هفتمین دوره کنگره جامعه اورولوژی ایران گفت: «کنگره جامعه اورولوژی ایران مخاطب منطقه ای و جهانی دارد که در این کنگره شرکت میکنند، هدف ما در کنگره امسال این است که آخرین تغییرات علمی که درباره اورولوژی اتفاق افتاده مطرح شود. در این کنگره انواع سرطانهای مربوط به اورولوژی معرفی میشود.»
او ادامه داد: «بعضی از رشتههای پزشکی به شدت به وسیله وابسته هستند و اگر وسیله به قدر کافی فراهم نشود میتواند آموزش دستیاران را با مشکل مواجه کند، خیلی مواقع تجهیزات برای مدت طولانی راهم نیست و دستیارها فرصت مناسب برای آموزش دیدن را از دست میدهند.»
او بیان کرد: «انگیزه دستیاران اورولوژی کاهش پیدا کرده و شاید شور و اشتیاق گذشته را نداشته باشند، قسمتی از آن برای مشکلات معیشتی است و حتی گاهی تلاش میکنند به سمت یاد گرفتن جراحیهای زیبایی بروند به جای اینکه کارهای علمی خودشان را انجام دهند، چراکه میخواهند یک منبع درآمد بهتری در آینده داشته باشند، برای افزایش علاقه میان دستیاران تلاش کردیم یک مسابقه علمی در کنگیره پیش ور برای دستیاران فراهم کنیم.»
بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی ایران طی روزهای ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی(ابوریحان) برگزار میشود.
۲۳۳۲۳۳