رشد جمعیت در ایران، 1.8 درصد است؛ هر خانواده کمتر از دو بچه دارد. وزارت بهداشت اعلام کرده است برای مثبت بودن رشد جمعیت ایران، باید سه دهم درصد به این عدد افزوده شود؛ 2.1 درصد.

به گزارش خبرآنلاین، این آمار نشان می دهد باروری هم در ایران کم شده است. این در حالی است که علی‌اکبر محزون، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت‌احوال کشور گفته: "در سیاست‌های جمعیتی قرار بود در سال 90 به میانگین 4 فرزند برسیم، درحالی‌که هم‌اکنون به حدود 1.8 درصد رسیده‌ایم. این نشان می‌دهد که رشد جمعیتی در خلال این برنامه به هیچ عنوان صورت نگرفته است. این سیاست‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که کنترل موالید کنار گذاشته شود."

او این آمار را به ایرنا داده است. هرچند پیش از این درباره تعداد 4 فرزند برای هر خانواده، برنامه ای منتشر نشده بود.

چندی پیش مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت گفت: "نرخ رشد جمعیت در ایران، کاهش داشته که کاهش جدی و سریعی بوده است و اگر با این روند پیش برویم ممکن است رشد جمعیت منفی شود که به شاخص‌های توسعه انسانی صدمه می‌زند. باید به افزایش نرخ رشد جمعیت کمک کنیم که البته این امر کاری بین‌ بخشی است اما وزارت بهداشت هم باید تلاش‌های خود را انجام دهد."

دستجردی راهکارهای افزایش نرخ رشد جمعیت را بسترسازی برای ازدواج، افزایش آمار ازدواج، فرزندآوری با توجه به سلامت دانست.


سیاست جلوگیری از کاهش نرخ باروری در شورای عالی انقلاب فرهنگی

در این میان شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در پایان هفتصد و هشتمین جلسه این شورا راهکارهایی را برای کاهش جمعیت ایران تصویب کرد.

مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره گفت: "رشد جمعیت در کشور دچار شیب نزولی است و نرخ رشد جمعیت و باروری کشور ما حتی از متوسط کمترشده و از بالای 2 به 1.6 درصد رسیده است که می‌تواند اسیب‌های گوناگونی را برای جمعیت اینده کشور داشته باشد."

با این اوصاف به نظر می رسد دولت پس از دو سه سال وقفه از اظهارات رئیس جمهور برای افزایش جمعیت، تازه دست به کار تدوین برنامه هایی برای پیشگیری از کاهش جمعیت شده است. برنامه هایی که مقابل برنامه کنترل جمعیتی دهه 70 و 80 خورشیدی ایران قرار می گیرد.
47232

منبع: خبرآنلاین