به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از روز سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۵۹ بنا بر اطلاعیه بانک مرکزی تبدیل اسکناسهای هزار تومانی رژیم پهلوی به اسکناسهای جمهوری اسلامی، در کلیه شعب بانکهای سراسر کشور آغاز شد. براساس اعلامیه بانک مرکزی مردم میتوانستند اسکناسهای هزار تومانی خود را به دو صورت تعویض کنند: واریز به حسابهای پسانداز و جاریشان و یا از طریق حضور به بانک و به صورت نقدی.
بانک مرکزی در این اطلاعیه روز ۳۱ اردیبهشت ۵۹ را به عنوان روز آخر عملیات تعویض اسکناسهای هزار تومانی اعلام کرده بود؛ بنابراین پس از آن روز اسکناسهای با طرح پیشین از درجه اعتبار ساقط میشد.
حجتالاسلام قدوسی دادستان وقت کل انقلاب اسلامی ایران نیز طی اطلاعیهای در این باره به مسئولین گمرکات و فرودگاهها مرزهای کشور هشدار داد که با خارج کردن اسکناسهای ده هزار ریالی از گردش، مواظب ضد انقلابیون فراری که قصد تعویض اسکناسهای ده هزار ریالی را دارند باشند و دقت و سعی لازم را هنگام ورود اینگونه افراد به عمل آورند و به محض مشاهده بلافاصله آنها را دستگیر و به دادستانی انقلاب اسلامی ایران تحویل دهند تا به عنوان ضدانقلاب محاکمه شوند.
متن اطلاعیه دادستانی که همان روز (۱۶ اردیبهشت ۵۹) در روزنامه کیهان منتشر شد، به این شرح بود:
پس از اعلام رئیس بانک مرکزی مبنی بر خارج کردن اسکناسهای ده هزار ریالی از دور، ضد انقلابیون فراری به وسیله عمال خود در حال وارد کردن اسکناس به داخل کشور هستند چون این عمل ضربهای بزرگ به اقتصاد مملکت است. از کلیه مسئولین گمرکات و فرودگاهها و مرزها میخواهم افرادی را که قصد ورود به ایران دارند را کاملا بررسی کنند و چنانچه مواردی مشاهده شد آنها را دستگیر کرده و به دادگاه انقلاب اسلامی مرکز تحویل دهند تا به عنوان ضدانقلاب محاکمه شوند.
دادستان کل انقلاب جمهوری اسلامی ایران – علی قدوسی
۲۵۹