تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۱

پژوهشگران در کشفی تصادفی متوجه شدند نوعی کنه می‌تواند از شرایط خلأ و بمباران پرتوهای پرانرژی درون میکروسکوپ الکترونی جان سالم به در ببرد! آیا در دیگر سیارات منظومه شمسی کنه زندگی می‌کند؟

پیش از این تصور می‌رفت خرس آبی تنبل (تاردیگراد، موجودی ذره‌بینی که در شرایط خلأ و پرتوهای فرابنفش فضا زنده می‌ماند) جان‌سخت‌ترین موجود روی زمین باشد، البته به شرطی که سطح آب بدن آنها کاهش یابد.
اما به گزارش نیوساینتیست، نائوهیسا توموسوگی و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی کانازاوادر اوچینادای ژاپن وقتی کنه‌ای را با نام علمی Haemaphysalis flava درون میکروسکوپ الکترونی مورد مطالعه قرار دادند، متوجه شدند در شرایط خلأ و پرتوهای پرانرژی درون میکروسکوپ، این کنه کماکان دست و پای خود را تکان می‌دهد.


به نظر می‌رسد کنه وقتی در شرایط خلأ قرار می‌گیرد، تنفس خود را قطع می‌کند. آزمایش‌ها هم‌چنین نشان داد که پرتوهای پرانرژی الکترونی به این موجود آسیب می‌زند، اما مستقیما او را نمی‌کشد. دانشمندان پیشنهاد داده‌اند که این کنه می‌تواند به‌عنوان مدل زیستی مناسبی برای بررسی زیست‌شناسی در شرایط بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. جزئیات این آزمایش را می‌توانید در فیلم زیر مشاهد کنید.

5353

 

منبع: نیوساینتیست