مطالعات تازه نشان می‌دهد افزایش مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم مانند موز، اسفناج و بروکلی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، اختلالات ریتم قلب و مرگ را به میزان یک چهارم کاهش دهد.

به گزارش خبرآنلاین، مطالعه‌ای جدید حاکی است که مصرف سبزیجات برگ‌دار و سایر منابع پتاسیم می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی، آریتمی و مرگ را تا ۲۴ درصد کاهش دهد.

اطلاعات در خبری نوشت:غذاهای غنی از پتاسیم، از جمله ماهی سالمون، بروکلی و اسفناج، به بدن کمک می‌کنند تا سدیم اضافی را از سیستم خود دفع کرده و احتمال بروز بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

در این تحقیق، پژوهشگران بررسی کردند که آیا حذف سدیم اضافی از خون، که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است، می‌تواند به کاهش این ریسک کمک کند یا خیر. یافته‌ها نشان داد که سطح بالاتر پتاسیم در خون با کاهش چشمگیر خطر حوادث قلبی، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ ناشی از هر علت مرتبط است.

پروفسور هنینگ بوندگار، سرپرست مطالعه از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ، طی مصاحبه‌ای تصریح کرد: «بدن انسان در رژیم غذایی غنی از پتاسیم و کم‌سدیم تکامل یافته است؛ زمانی که انسان‌ها در ساوانا متولد و بزرگ می‌شدند و میوه و سبزی مصرف می‌کردند.»

وی افزود: «در حال حاضر، رژیم غذایی مدرن و فرآوری‌شده با سدیم بالا و پتاسیم کم غالب شده است و نسبت پتاسیم به سدیم از ۱۰ به ۱ به ۱ به ۲ تغییر یافته است؛ تغییری چشمگیر.»

پروفسور بوندگار تاکید کرد که مصرف ناکافی غذاهای غنی از پتاسیم می‌تواند خطر آریتمی، نارسایی قلب و مرگ را افزایش دهد.

در این مطالعه، ۱۲۰۰ بیمار دارای دستگاه دفیبریلاتور کاشتنی مورد آزمایش قرار گرفتند؛ ۶۰۰ نفر از آنها به رژیم غذایی غنی از پتاسیم و کم‌گوشت اختصاص یافت که هم پتاسیم بالایی دارد و هم سدیم آن کم است. نتایج این تحقیق در کنگره جامعه اروپایی قلب‌شناسی در مادرید ارائه شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: «مصرف بالاتر پتاسیم در رژیم غذایی می‌تواند نه تنها برای بیماران قلبی مفید باشد، بلکه احتمالاً برای عموم نیز سودمند است. از این رو، کاهش مصرف سدیم و افزایش پتاسیم در رژیم غذایی توصیه می‌شود.»

۲۲۳۲۱۷