به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بهمنماه ۱۳۵۶، روزنامه اطلاعات از برگزاری سمیناری در لندن خبر داد که محور اصلی آن «توریستهای ایرانی» بود؛ گروهی که در آن سالها به یکی از منابع مهم درآمدی برای صنعت گردشگری انگلستان تبدیل شده بودند. این سمینار قرار بود روز ۱۸ بهمن برگزار شود و کارشناسان انگلیسی در آستانه آن پیشبینی میکردند که ظرف دو سال، درآمد حاصل از گردشگران ایرانی با درآمد انگلستان از تولید و صادرات خودروی پیکان ــ که با امتیاز کرایسلر در ایران ساخته میشد ــ برابری کند.
براساس این گزارش سخنرانی اصلی این نشست را «سر آنتونی پارسونز»، سفیر وقت انگلستان در تهران برعهده داشت که با عنوان «ایران؛ تصویر بزرگ» درباره پیشرفتهای همهجانبه ایران سخن میگفت.
«گارت جیمز» نماینده سازمان توریستی انگلستان در تهران پیش از ترک تهران برای شرکت در این سمینار گفت: در سال گذشته ۱۸۵ هزار ایرانی از انگلستان دیدن کرده بودند و پیشبینی میشد این رقم در سال ۱۹۷۸ به ۲۲۰ هزار نفر برسد. هر توریست ایرانی به طور متوسط ۱۱۵۰ لیره خرج میکرد؛ رقمی که چند برابر میانگین هزینهکرد دیگر گردشگران بود.
هدف اصلی سمینار، شناخت دقیقتر سلیقهها و الگوی مصرف توریست ایرانی و گسترش همکاری میان نهادهای گردشگری دو کشور بود؛ از آژانسهای مسافرتی گرفته تا هتلها. برگزارکنندگان همچنین میخواستند تصویر تازهای از انگلستان فراتر از لندن به ایرانیان ارائه دهند و آنان را به سفر به مناطق دیگری چون اسکاتلند و ولز ترغیب کنند.
متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید.
۲۵۹