هر سال به همت مسئولین شرکت شل، دانشجویان و دانش‌آموزان سراسر دنیا می‌توانند با خودروهایی که خودشان طراحی کرده و ساخته‌اند، به رقابت بپردازند. انواع و اقسام خودرو با طراحی‌ها، سوخت‌ها و کارایی‌های متفاوت در این مسابقه شرکت می‌کنند.

بهنوش خرم‌روز: رقابت‌های اکو- ماراتن شل، که ابتدا در اروپا و سپس درآمریکا و از سه سال پیش در آسیا در سه بخش جداگانه برگزار می‌شود، ‌جایی برای رقابت دانش‌‌آموزان و دانشجویان در زمینه طراحی،‌ ساخت و راندن خودروها است. هدف از این رقابت‌ها،‌ همان‌طور که از نامش پیدا است،‌ طراحی خودروهایی است که کمترین آسیب را به محیط زیست برسانند.
به گزارش نشنال‌جئوگرافیک، طی 27 سال گذشته،‌ دانشجویان و دانش‌آموزان دبیرستانی از سراسر دنیا در رقابت شل برای طراحی، ساخت و رانندگی کاراترین خودروی ممکن شرکت کرده‌اند. شرکت‌کنندگان آزادند از هر سوخت یا ماده اولیه که می‌خواهند استفاده کنند، به این شرط که اصول امنیت و وزن خودرو را در نظر گرفته باشند.
امسال حدود 400 تیم دانشجویی و دانش‌آموزی در سه مسابقه مجزا، در آمریکا، اروپا و آسیا به رقابت با هم پرداختند. بخش اول این گزارش دیروز منتشر شد که می‎توانید آن را در اینجا ملاحظه کنید.


یونگ‌نام از کره، 1 لیتر به ازای 39 کیلومتر: کره جنوبی در اولین سال شرکت خود در این رقابت‌ها،‌ با طراحی دانشجویان دانشگاه یونگ‌نام و در قسمت خودروی مفهومی شهری که برای راندن در خیابان‌ها قانونی باشد، وارد شد و به عملکرد 39 کیلومتر بر لیتر رسید. 4 کشور دیگر، لبنان، قطر، امارات عربی و هنگ‌کنگ امسال مانند کره جنوبی، برای اولین بار در این رقابت‌ها در بخش آسیایی شرکت می‌کردند.
 

دوراکیج پاب‌دیت از تایلند، 1 لیتر به ازای 2903 کیلومتر:‌ این خودرو که نیروی خود را از اتانول می‌گیرد،‌ توانست رکورد قبلی را که باز متعلق به همین تیم در سال گذشته بود، بشکند و با 31 درصد بهبود در جایگاه اول بخش آسیایی قرار بگیرد. دانشجویان دانشگاه دوراکیج پاب‌دیت امسال توانستند عملکرد این خود را به 2903 کیلومتر بر لیتر برسانند.
به گفته اعضای این گروه، آن‌ها به این دلیل اتانول را به عنوان سوخت انتخاب کرده‌اند که تایلند یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های نیشکر در دنیا است و می‌خواهد از پتانسیل‌های خود برای ورود به بازار سوخت‌های زیستی استفاده کند.

شاپ‌گرلز از گرانایت فالز، ‌1 لیتر به ازای 221 کیلومتر: دبیرستان گرانایت فالز از ایالت واشنگتن توانست جایزه امنیت را به خاطر طراحی، ساخت و عملکرد دریافت کند. از این مدرسه دو تیم،‌ یکی تیم دختران و دیگری تیم پسران وارد مسابقه شده بودند که هر دو خودروهای دیزلی طراحی کرده بودند. این خودرو که متعلق به گروه دختران است، به عملکرد 221 کیلومتر بر لیتر رسید.


متر دای، 1 لیتر به ازای 260 کیلومتر:‌ خودروی دبیرستان متر دای از اوانس‌ویل واقع در ایندیانا، خودروی قرمز در سمت راست، در بین خودروهای مفهومی شهری که برای تردد در خیابان‌ها قانونی هستند، رتبه اول را در بخش آمریکا به دست آورد. بهترین عملکرد آن در این مسابقه 260 کیلومتر بر لیتر بود. این مدرسه امسال برنده سه جایزه دیگر در بخش کارایی در این مسابقه بوده است. در سمت چپ، نایت‌هاوک، خودروی مفهومی شهری خورشیدی را می‌بینید که توسط دانش آموزان دبیرستان موریتا ولی در کالیفرنیا طراحی شده و این‌جا،‌ منتظر است نوبتش برسد.
 

کلین دیزل از ژاپن، 1 لیتر به ازای 1186.6 کیلومتر: موسسه فناوری هیوگو پرفکتورال تاجیما در ژاپن در بخش دیزل جایگزین در اکو- ماراتن آسیا جایگاه اول را به دست آورد. این خودرو انرژی خود را از اسید چرب متیل استر یا به اختصار اف.ای.ام.ایی می‌گیرد که بیشتر به عنوان یک سوخت زیستی در نظر گرفته می‌شود. عملکرد خودروی این گروه در این مسابقه به 1186.6 کیلومتر بر لیتر رسید.
 

واگابوند از مالزی، الکتریکی، 1 لیتر به ازای 410 کیلومتر: گروه دانشجویی دانشگاه سینس مالزی با خودروی خود که انرژی خود را از باتری می‌گیرد و از تخته چندلایه ساخته شده، در اکو- ماراتن آسیا یک جایزه ویژه در قسمت طراحی اکولوژیک به دست آورد. دیوید چو، سرپرست تیم در این‌باره می‌گوید: «ما چوب را انتخاب کردیم چون استحکام خوبی دارد و در طبیعت تجزیه می‌شود.» عملکرد این خودرو که واگابوند نام‌گذاری شده، به 410 کیلومتر بر لیتر رسید.
 

لاوسیتز از آلمان، الکتریکی، 1 لیتر به ازای 6519 کیلومتر: مدرسه عالی لاوسیتز آلمان در بین نمونه‌های خودروهایی که با باتری الکتریکی حرکت می‌کردند، برنده جایزه اول مسابقه اکو- ماراتن شل در بخش اروپا شد. عملکرد این خودرو در این مسابقه 723.3 کیلومتر بر کیلووات- ساعت،‌معادل 6519 کیلومتر بر لیتر بود.
 

ان.تی.یو دیزل از سنگاپور، 1 لیتر به ازای 351 کیلومتر: دانشگاه صنعتی نانیانگ در سنگاپور موفق شد جایگاه دوم را در بین خودروهای دیزلی اکو- ماراتن بخش آسیا، با عملکرد 351 کیلومتر بر لیتر به دست بیاورد.
در مجموع،‌ بیش از 1500 دانشجو و دانش‌آموز از سراسر آسیا و خاورمیانه در بخش آساسیی امسال شرکت کرده بودند.
 

الویک از هلند، الکتریکی، 1 لیتر به ازای 1698 کیلومتر: دانشگاه صنعتی لوبلین از هلند با خودروی الکرتیکی خود در مسابقه امسال در بخش اروپا شرکت کرده بود و توانست به عملکرد 190.7 کیلومتر بر کیلووات- ساعت، معادل 1698 کیلومتر بر لیتر برسد.

توک اکو از یونان، الکتریکی، 1 لیتر به ازای 34.3 کیلومتر: خودروی هیدروژنی دانشگاه کرت واقع در یونان در بخش اروپایی شرکت کرد و عملکرد آن به 34.3 کیلومتر بر کیلووات- ساعت،‌ معادل 34.3 کیلومتر بر لیتر رسید.

 53272

منبع: نشنال جئوگرافیک

برچسب‌ها