پس از گذشت چندین سال ازسیاست کنترل جمعیت دولتمردان نسبت به ادامه این روند هشدار داده و خواستار به‌کارگیری سیاست‌هایی برای افزایش جمعیت شده‌اند. که یکی از آن ها حذف ارائه رایگان وسایل پیشگیری از بارداری بود.<BR>

مریم صدرالادبایی :در ایران، از سال 1337 مباحث کنترل جمعیت و تنظیم خانواده آغاز شد و پس از انقلاب، بنا به دلایلی رشد جمعیت افزایش یافت به طوری که در سال 1365 به بالاتر از 3.2 درصد رسید. در پی این شرایط سیاست‌های کنترل جمعیت در دستور کار قرار گفت که شامل ارائه خدمات رایگان پیشگیری از بارداری و حذف کلیه سیاست‌های تشویقی 3 اولاد به بالا بود. این اقدامات منجر به سریع‌ترین کاهش ثبت شده در نرخ رشد جمعیت یک کشور شد و نرخ رشد جمعیت ایران را در مدت کوتاهی از 3.2 درصد به 1.2 درصد در سال رساند.
اما حالا پس از گذشت چندین سال از اتخاذ این رویکرد، دولتمردان نسبت به ادامه این روند هشدار داده و خواستار به‌کارگیری سیاست‌هایی برای افزایش جمعیت شده‌اند. که یکی از آن ها حذف ارائه رایگان وسایل پیشگیری از بارداری بود
اما کارشناسان هشدار می‌دهند و معتقدند با حذف وسایل رایگان پیشگیری از بارداری، باید منتظر افزایش مرگ و میر زنان به هنگام زایمان و همچنین افزایش موارد سقط جنین بود.به گفته رئیس انجمن جمعیت شناسی کشور، این تصور اشتباهی است که با قطع وسایل جلوگیری از بارداری می‌توان شاهد رشد موالید در کشور بود.
محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیت شناسی در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «اگر لوازم کنترل بارداری را بطور رایگان در اختیار مردم قرار ندهیم و حاملگی ناخواسته اتفاق بیفتد، در مناطق محروم به سقط جنین‌های غیربهداشتی روی آورده می‌شود و سلامت مادران و فرزندان طوری به خطر می‌افتد که حتی احتمال کاهش رشد موالید وجود دارد.»
او تاکید کرد: «این اقدامات باید آرام و با تشویق صورت بگیرند نه این که وسایل تنظیم خانواده که درواقع وسیله بهداشت خانواده و حافظ امنیت و سلامت مادر است را از خانواده‌های محروم دریغ کنیم و آنان را بسوی حاملگی ناخواسته و رفتارهای غیرطبیعی سوق بدهیم.»
 

تنظیم خانواده از اول به زور نبود

حالا هم وزیر بهداشت می گوید هیچ کاری را به ضرب و زور نمی‌توان انجام داد. او به فارس می گوید تنظیم خانواده از اول به زور نبود و الان هم افزایش جمعیت به زور به مردم تحمیل نمی‌شود. در مورد قرص‌های ضدبارداری هم کمبودی نداریم اما ممکن است برخی داروخانه‌ها بخواهند بازار سیاه درست کنند.
مرضیه وحید دستجردی در پاسخ به اینکه برخی خانه‌های بهداشت از دادن وسایل جلوگیری از بارداری خودداری کرده و می‌گویند با توجه به سیاست‌ افزایش جمعیت وسایل پیشگیری از بارداری را نمی‌دهیم و حتی برخی داروخانه‌ها هم اعلام ‌می‌کنند که قرص‌های ضد بارداری را توزیع نمی‌کنیم گفت: تنظیم خانواده همان طور که از ابتدا به زور نبوده الان افزایش جمعیت هم به زور نیست بنابر این هیچ کاری با زور و ضرب نمی‌تواند انجام شود.
وحید دستجردی تاکید کرد: تولید داروهای پیشگیری از بارداری به ویژه قرص‌های ضد بارداری هیچ محدودیتی پیدا نکرده، داروخانه‌هایی که این حرف‌ها را می‌زنند ممکن است بخواهند بازار سیاه راه بیندازند و برنامه خاصی دارند.
او می گوید: ما الان هیچ کمبودی و کسری در زمینه داروهای پیشگیری از بارداری نداریم و همه در اختیار مردم است چون قرص های ضد بارداری ارزان‌ترین قرص‌هاست و به راحتی قابل تهیه است.
وزیر بهداشت در مورد خانه‌های بهداشت هم گفت: منابعی هم که در اختیار خانه‌های بهداشت قرار می‌گرفت همچنان ادامه دارد و همان وسایل قبلی که ارائه می‌شد هنوز هم ارائه می‌شود ولی ما کلاً مسئله تنظیم خانواده را در وزارت بهداشت به سمت سلامت باروری سوق داده‌ایم یعنی فاصله گذاری بین فرزندان به طور مناسب، سلامت کودک و مادر، تغذیه مناسب کودک و درمان نازایی جزو سرفصل‌های ماست.
وحید دستجردی از مردم خواست هر جایی چنین مسائلی را مشاهده کردند نام و نشانی داروخانه‌ها را به روابط عمومی وزارت بهداشت یا معاونت غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه خود اطلاع دهند تا با آن داروخانه برخورد شود.
 

4545

منبع: خبرآنلاین