رئیسجمهوری سوریه با تاکید بر اینکه نیت دخالت نظامی غرب کاملا واضح و مشخص شده تاکید کرد: در حال حاضر استعفای رئیس جمهوری از سمتش یعنی فرار از زیر بار مسئولیت و من چنین آدمی نیستم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در گفتگو با روزنامه کلارین ادعاهای برخی از کشورهای غربی مبنی بر استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی علیه گروههای مخالف در این کشور را تکذیب کرد.
وی گفت: پس از اینکه سلاحهای شیمیایی توسط گروههای مسلح در منطقه خان العسل در نزدیکی حلب استفاده شد، کشورهای غربی چنین ادعاهایی را مطرح کردند.
رئیسجمهور سوریه همچنین از نزدیک شدن دیدگاهها و مواضع دولت روسیه و آمریکا استقبال کرده و اظهار داشت: متاسفانه در جهان امروز میان راهکار سیاسی و اقدامات تروریستی مرز مشخصی وجود ندارد و بسیاری از نیروهای حامی گروههای مخالف خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه نیستند.
اسد همچنین رژیم صهیونیستی را به حمایت لجستیکی و اطلاعاتی از گروههای مسلح سوری متهم کرده و گفت: در صورتی که رئیس جمهوری در حال حاضر به هر عنوانی بخواهد سمتش را ترک کند به معنای آن است که از زیر بار مسئولیتهایش فرار کرده است و من چنین آدمی نیستم موضوع برکناری رئیس جمهوری جز از طریق خواست و اراده ملی و صندوقهای رای گیری ممکن نیست.
اسد در ادامه درباره ادعاهای کشورهای غربی در خصوص سلاحهای شیمیایی نیز گفت: اظهارات کشورهای غربی درباره مساله سلاحهای شیمیایی یا موضوع برکناری رئیس جمهور از سمتش هر روز تغییر میکند و احتمال دارد که این مساله مقدمهای برای آغاز جنگ علیه سوریه باشد. وی تاکید کرد: هر جنگی علیه سوریه آسان نخواهد بود و دشمنانمان بدانند که نتیجه جنگ به هیچ وجه روشن نخواهد بود.
پیشتر جمعی از کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا مقامات سوریه را به استفاده از سلاحهای کشنده و مواد سمی و شماری از مناطق سوریه متهم کردند. این در حالی است که دولت سوریه ضمن تکذیب این ادعاها گروههای مسلح سوری را به استفاده از سلاحهای شیمیایی درمنطقه خان العسل متهم کرده و خواهان تحقیقات بین المللی در خصوص این مساله است.
اسد در ادامه عنوان داشت: زمانی که گروههای تروریستی مسلح از سلاحهای شیمیایی در منطقه خان العسل استفاده کردند؛ ما این مساله را با سند و مدرک ثابت کردیم و نامهای رسمی به شورای امنیت فرستادیم تا هیاتی برای ثابت کردن این مساله اعزام کنند کشورهای غربی شروع کردند به ایراد اظهاراتی مبنی بر اینکه سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده است؛ همزمان کشورهایی زیربط از جمله آمریکا، فرانسه و انگلیس برای به چالش کشاندن این مساله تلاش کردند.
سازمان ملل اعلام کرد که قصد دارد هیاتی را برای انجام تحقیقات درباره استفاده سلاحهای شیمیایی در مناطق ادعا شده توسط این کشورها، اعزام کند اما شرط گذاشتند که کارشناسان بدون هیچ محدودیتی تمام خاک سوریه را بررسی کنند که این خلاف ماموریت آنهاست.
اخیرا خبرگزاریها به نقل از دیپلماتهای سازمان ملل اعلام کردند که کشورهای غربی اسناد محکمی در اختیار دارند که نشان میدهد دولت سوریه طی دو سال گذشته از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده است و این اسناد قانع کننده به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل برای اثبات اتهامات علیه نظام سوریه ارسال شده است.
اسد در ادامه گفت: به ما میگویند که در مناطق مسکونی از سلاح شیمیایی استفاده کردهایم اما اگر این سلاحها علیه یک شهر یا روستا استفاده شده بود، نتیجه آن تنها 10 تا 20 کشته بود؟ این درست است؟ استفاده از سلاح شیمیایی یعنی مرگ هزاران یا دهها هزار تن در هر دقیقه. چه کسی میتواند این مساله را پنهان کند؟
اسد درباره موضع رژیم صهیونیستی نسبت به بحران سوریه نیز عنوان داشت: اسرائیل به شکل مستقیم از گروههای تروریستی حمایت میکند و این حمایت به دو شیوه است؛ اول حمایت لجستیکی از این گروهها و دیگری مشخص کردن پایگاههایی که مخالفان قرار است به آنها حمله کنند و اینکه چگونه این حملات را انجام دهند. نیت غرب برای مداخله نظامی در سوریه کاملا مشخص شده است.
این اظهارات رئیس جمهوری سوریه در حالی ایراد شد که پیشتر معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود اسرائیل در صورتی که سوریه بخواهد به حملاتش اخیرش به دمشق پاسخ دهد ضربه کوبندهای را به سوریه خواهد زد.
اسد درباره برخی از درخواستها برای برکناری وی از قدرت گفت: مساله باقی ماندن یا برکناری من در این سمت به مردم سوریه مربوط است. انتخاب من به عنوان رئیس جمهور یک تصمیم شخصی نبوده و من به عنوان رئیس جمهور نمیتوانم شخصا تصمیم بگیرم بمانم یا بروم، این تصیمی مردمی است. اگر آنها بخواهند باقی میمانم و اگر نه میروم.
این مساله به قانون اساسی و صندوقهای رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 میلادی بستگی دارد و این مردم هستند که در این باره تصمیم گیری میکنند. اما این که گفته میشود رئیس جمهوری سوریه باید برکنار شود به این دلیل است که آمریکا این را میخواهد یا اینکه گروههای تروریستی یا برخی کشورها خواهان این مساله هستند. اعلام میکنم این موضوع به این شیوه امری غیرقابل قبول است و برکناری یا باقی ماندن رئیس جمهور یک تصمیم مردمی و از طریق صندوق انتخابات است.
اسد درباره خواسته اخیر جان کری، وزیر خارجه آمریکا از وی برای برکناری از قدرت گفت: آیا جان کری یا کشورهای دیگر از مردم سوریه وکالت برای صحبت کردن از طرف آنها را گرفتند که چه کسی باید برود و چه کسی باقی بماند؟
اسد ادامه داد: سوریه در حال حاضر در بحران به سر میبرد لذا دست کشیدن رئیس جمهور از مسئولیتهایش تحت هر عنوانی در شرایط کنونی یعنی فرار از زیر بار مسئولیتها و من کسی نیستم که شانه از مسئولیتها خالی کنم.
رئیسجمهور سوریه درباره توافقات اخیر مسکو و واشنگتن برای برگزاری کنفرانسی بینالمللی در خصوص سوریه ضمن استقبال از نزدیک شدن دیدگاهها و مواضع دو کشور گفت: امیدوارم این دیدار بینالمللی برای کمک به مردم سوریه جهت عبور از بحران موجود باشد. بسیاری از قدرتهایی که حامی ترویستها هستند نمیخواهند بحران سوریه حل و فصل شود و با مخالفتهایشان با هرگونه مذاکره مستقیما این مساله را نشان دادهاند. لذا ممکن نیست که یک طرف واحد در سوریه بتواند راهکاری را برای حل بحران سوریه ارائه دهد.
وی گفت: در جهان امروز میان حل و فصل سیاسی و مساله تروریسم مرز مشخصی وجود ندارد. آنها معتقدند که برگزاری کنفرانس و نشست سیاسی به متوقف شدن اقدامات تروریستی در سوریه منجر میشود. اما این حرف عاری از حقیقت است.
وی همچنین برخی از کشورهای خارجی را به حمایت از گروههای تروریستی متهم کرد. اخیرا آمریکا و روسیه اعلام کردند در صدد فراهم کردن مقدمات برگزاری کنفرانسی بین المللی با موضوع سوریه براساس توافقنامه ژنو هستند و قرار است این کنفرانس ماه ژوئن آتی برگزار شود.
اسد همچنین درباره احتمال موفقیت مذاکرات صلح در سوریه نیز گفت: شانس کمی وجود دارد که مذکرات صلح موفقیت آمیز باشد.
وی درباره وجود گروههای مبارز از خارج سوریه در صف مخالفان نیز گفت: این طرح از سوی کشورهای غربی مطرح شد زمانی که ما از گروههای خارجی که در سوریه و در کنار مخالفان مبارزه میکنند حرف میزنیم جواب آنها این است که ایران و حزب الله نیز در این گروهها هستند و در سوریه مبارزه میکنند. اما اعلام میکنم که ما ارتشی قوی داریم و نیروهای امنیتی ما از قدرت کافی برخوردارند؛ در سوریه ارتش و شهروندان سوری هستند که از کشورشان دفاع میکنند ما نیازی نداریم که نه ایران و نه حزب الله از سوریه دفاع کنند.
وی ادامه داد: چیزی که درباره وجود نیروهایی از سوریه و حزب الله در سوریه گفته میشود اگر درست باشد پنهان کردن آن غیرممکن است، اگر نیروهایی از حزب الله و ایران در سوریه وجود داشت ملت سوریه با چشم خود آنها را میدیدند و در این صورت امکان نداشت که بتوان این مساله را پنهان کرد.
اسد گفت: افرادی که از حزب الله و ایران در سوریه هستند از قبل از آغاز بحران سوریه و برای سالهای طولانی در سوریه بودهاند و به کشور رفت و آمد میکنند.
اخیرا برخی از منابع مخالف مدعی شده بودند نیروهایی از حزب الله لبنان در درگیریهای مرزی سوریه در کنار نیروهای ارتش فعالیت میکنند. این در حالی است که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان اعلام کرده حزبش تنها با هدف دفاع از مردم لبنان و مقدسات دینی در برخی از مناطق مرزی فعالیت میکند.
وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرده بود که نیروهای حزب الله برای دفاع از مقدسات مذهبی خود وارد سوریه شده است. این در حالی است که مقامات سوریه مکررا وجود نیروهای حزب الله در سوریه را رد میکنند.
رئیس جمهوری سوریه با دشوار خواندن اقدام برای متحد کردن گروههای مسلح مخالف در سوریه گفت: با توجه به اینکه تعداد آنها زیاد است این مساله دشوار به نظر می رسد چرا که تعداد گروههای مسلح 10 نفر نیست بلکه صدها نفر هستند.
وی درباره استعفای کوفی عنان، فرستاده مستعفی سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه نیز گفت: یکی از دلایل استعفای کوفی عنان این بود که نمیدانست چه کسی در طرف دیگر مذاکره خواهد کرد. دولت سوریه یک دولت مشخص، دارای رئیس جمهوری و ساختاری مشخص است اما تروریستها عبارتند از شماری باند و گروهک که در میان آنها دزد و قاچاقچی مواد مخدر، گروههای تندرو و گروههایی با فرماندهان محلی دیده میشود. لذا این سئوال پیش میآید که چه کسی میتواند هزاران تن با مشخصات مختلف را متحد کند.
5252