اسدالله رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه علوم قضایی و عضو جمعیت اسلامی وکلا در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص برخی مباحث مطرح شده درباره حذف رای ممتنع از رای گیریهای مجلس، شورای نگهبان و دیگر نهادها، اظهار داشت: رای ممتنع ایرادی ندارد. چرا که ممکن است یک نماینده به هر دلیلی به تصمیم درباره یک مصوبه یا فرد نرسیده باشند و بی نظر باشد.
عضو جمعیت اسلامی وکلا راهکار حل این مساله را اصلاح این موضوع در آیین نامه داخلی مجلس دانست و گفت: بهترین راهکار در این زمینه این است که آراء ممتنع را جزو آرا غیر مخالف حساب کنیم.
وی حذف کردن رای ممتنع از جریان رای گیری را موجب نظر دادن نمایندگان برخلاف دیدگاهشان دانست و گفت: علاوه بر اینکه
نمی توانیم اشخاص را به دادن رای مثبت یا منفی مجبور کنیم، این اقدام موجب می شود اشخاص مجبور بشوند به غیر چیزی که بدان نظر دارند، نظر بدهند یا اینکه جلسه را ترک کنند.
رنجبر در خصوص ارزیابی اش از علنی شدن مذاکرات نهادهای حاکمیتی مثل شورای نگبهان، مجمع تشخیص مصلحت و شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: معتقدم علنی کردن مذاکرات این نهادها که جمعهای تخصصی است و در آن افراد از نقطه نظر علمی خود با موضوعی مخالفت یا موافقت می کنند، چندان برای مردم فایده ندارد. اما از نظر سیاسی می تواند به شفافیت کمک کند. چون ممکن است در جلسه شورای نگهبان برای رد صلاحیت یک چهره سیاسی مذاکراتی انجام شده است و بیان آن به شفافیت فضا کمک کند.
وی در پاسخ به اینکه فکر نمی کنید علنی شدن نتایج مذاکرات به کار متخصصان بیاید؟، گفت:متخصصان می توانند نتایج مذاکرات و تصمیمات این نهادها را با معیارهای قانونی محک بزنند.
رنجبر در عین حال رسیدن به یک حالت بینابینی را در این زمینه مفید دانست و گفت: می توان به این مساله فکر کرد که مصوبات شورای نگهبان در زمینه طرحها و لوایح مجلس یا برخی از جلسات به اختیار خود شورای نگهبان منتشر شود ولی الزام کردن
به انتشار مذاکرات جمعهای تخصصی درست نیست.
/29212