در بخشی از سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان«رسانه ملی و دموکراسی؟» آمده است:

  • درباره پخش مستقیم مذاکرات مجلس در جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم گمانه‌زنی‌های مثبت و منفی وجود دارد که لزومی ندارد وقت زیادی صرف آن شود. نه می‌توان به گمان کسانی که می‌گویند صدا و سیما با این کار درصدد کمک به آن دسته از نمایندگانی بود که می‌خواستند علیه چند وزیر پیشنهادی سمپاشی کنند اعتماد کرد و نه به نظر کسانی که می‌گویند این اقدام صدا و سیما حرکت به سوی دموکراسی بود. به روش ناپسند "نیت‌خوانی" که مدتی است در جامعه سیاسی ما رواج یافته، نباید میدان داده شود. این سیره قبیح باید ریشه کن شود و حسن ظن باید جای آْن را بگیرد کما اینکه از خود تعریف کردن و با مصاحبه و طومار و پیام برای خود تأیید و تقدیر و تشکر دست و پا کردن نیز باید از فرهنگ جامعه ما حذف شود. همه باید به انجام وظایف قانونی خود پای بند باشند و به خاطر آن از هیچکس توقع تعریف و تمجید نیز نداشته باشند و برای تثبیت موقعیت خود نیز به این و آن متوسل نشوند.
  • اینکه افراد مشخصی با گرایش‌های خاص همواره ستاره‌های صدا و سیما باشند و در موضوعات مختلف اظهار نظر کنند و افرادی در فهرست سیاه صدا و سیما باشند با حرکت به سوی دموکراسی منافات دارد. اینکه به افرادی در صدا و سیما حمله شود و عده‌ای علیه آنها هرچه می‌خواهند بگویند و به آنها اجازه دفاع از خود داده نشود، با دموکراسی در تضاد است. اینکه اخبار به صورت گزینشی از صدا و سیما پخش شوند و مردم از شنیدن بسیاری از خبرها محروم باشند، با دموکراسی فاصله دارد. 
  • عده‌ای راه حل را تأسیس رادیو تلویزیون‌های خصوصی می‌دانند، مثل آنچه در کشورهای همسایه ما عراق، ترکیه و حتی افغانستان جریان دارد، ولی راه‌حل واقعی اینست که همین رادیو تلویزیون دولتی طبق قانون عمل کند و خود را از حصار تنگ یکطرفه‌گوئی‌ها نجات دهد و به معنای واقعی کلمه، رسانه ملی باشد. با این روش، هم می‌توان به دغدغه نفوذ شبکه‌های ماهواره‌ای در جامعه پایان داد و هم می‌توان زمینه‌های زمزمه‌های ضرورت تأسیس رادیو و تلویزیون‌های خصوصی را از بین برد. طبیعی است که صدا و سیما باید در هر حال به مصالح عمومی پای بند باشد و موازین را رعایت نماید. /2727
کد خبر 309195

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    38 5
    راست میگی یه عده حقوق بگیر دارن که سفارشی تحلیل میکنن! مثلا اگه قرار باشه از ارتش مصر حمایت کنن یه جور تحلیل میکنن و اگه قرار باشه ارتشو محکوم کنن یه جور دیگه. ما این چرخش مواضعو تو این چند روز بعینه دیدیم!
    • با نام IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
      22 2
      این نکته دوستمان خیلی مهمه - تفسیر مطالب بر اساس آرزوها! سر از طنز در میاره -معلوم نیست نظر ما در باره حماس، مرسی، اخوان، کودتای نظامی مصر- بهار عربی، بیداری اسلامی حکومت اسلام گرایان در ترکیه و.... چیه. علتش هم اینه فقط دنبال تفسیر سیاه و سفید از رویداد هاییم.
    • بی نام IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
      18 4
      من نظرم اينه فقط 1شبكه رو به اصلاح طلبا اختصاص بدن،مثلا شبكه3رو،توقع زياديه؟اگه ازش استقبال نشد پسش بگيرن.
    • بی نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
      5 0
      آخه مشكل اينجاست كه ممكنه از تلويزيون اصلاح طلبان زيادي استقبال بشه!
  • سامان IR ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    22 1
    ببخشید اونوقت چرا تاسیس تلویزیون خصوصی بد هست که حتی باید زمزمه های تاسیس آن رو هم از بین برد. انسان های کوته فکر هم در اینکه تلویزیون خصوصی باید باشه شک ندارند. در ثانی شما چند کشور می شناسید که صدا وسیمای انحصاری داره؟
  • مهربان توسی A1 ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    15 1
    جالب و مفید بود
  • رجایی A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    12 1
    تا وقتی که صدا و سیما اطلاعی از ضایقه مردم نداشته باشه و طبق خواست عموم مردم برنامه سازی نکنه و فقط برای عده ای خاص باشه و تنگ نظری داشته باشه و خودش را موظف به اطلاع رسانی درست و شفاف نداند همین است که همین است.من فکر میکنم خط قرمزهای صدا و سیما زیادی پیشروی کرده و وارد حیطه زندگی مردم شده به طوری که چیزهایی که باید مردم از آن اطلاع داشته باشن و مهم هم هست از مردم عموما پنهان میشه و فقط چیزهایی که آنچنان اهمیت نداره اطلاع داده میشه.
  • بی نام EU ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    17 0
    مهم این بود مردم با نمایندگان مخالف آشنا شدند تا دور بعد بع آنان رای ندهند.
  • یاسر A1 ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۹
    6 0
    حالا یکی بگه توکلی کدوم طرفی بود