دفتر نخست از مجموعه دو جلدی «داستان ایران بر بنیاد گفتارهای ایرانی» با عنوان «از آغاز تا خاموشی دماوند» به قلم فریدون جنیدی منتشر شد.

به گزارش خبرآنلاین در جلد نخست «داستان ایران بر بنیاد گفتارهای ایرانی» که با استفاده از متون تاریخی ایران نوشته شده، تاریخ ایران از آفرینش تا خاموشی دماوند بیان شده است. این کتاب پژوهشی با نگاهی تازه و متفاوت برای شناخت فرهنگ و تمدن دورکرانه‌ ایران‌زمین است.

«داستان ایران بر پایه‌ گفتارهای ایرانی» کتاب عظیمی است که حاصل 35 سال کار نویسنده بر روی مجموعه گفتارهای ایرانی است. نویسنده در توضیح کتاب آورده است: با توجه به این‌که اروپاییان گمان دارند که تاریخ بشر از 2800 سال پیش و از زمان موجودیت یافتن یونان شکل گرفته است و همه پژوهشگران و اندیشمندان نیز در آثارشان تاریخ بشر را از کتاب‌های به‌جامانده از این دوران به بعد می‌دانند، بنابراین دیگران در مقابل این گمان اروپاییان احساس حقارت می‌کنند؛ چون اروپاییان تاریخ قبل از 2800 سال پیش از میلاد را دوران پیش از تاریخ می‌دانند؛ در صورتی‌که این مسأله برای آن‌ها صدق می‌کند؛ نه برای ما که در سیستان جمجمه‌ای پیدا می‌کنیم که 4850 سال پیش بر روی او عمل جراحی انجام شده است و یا چشم مصنوعی و جراحی‌شده‌ای متعلق به 6000 سال پیش پیدا می‌کنیم؛ پس بنابراین درمی‌یابیم که گستره تاریخی کشور ما قدمت بسیاری در مقابل اروپاییان دارد. محور این کتاب بر پایه‌ شاهنامه استوار است؛ ولی در آن از دیگر دانش‌ها و موضوعات از قبیل چگونگی آفرینش‌ زمین، پیداش دریاها، انسان‌های نخستین و گردش زمین و آگاهی نیاکان ما از این دانش‌ها نام‌ برده شده است.

بنابراین گزارش، نویسنده  با نگاهی موشکافانه بر پایه نوشته‌ها و گفتارهای ایرانی در حوزه تاریخ به نگارش درآورده است. بنیادِ نظری این کتاب بر شاهنامه فردوسی، اوستا، متون پهلوی و دیگر نوشته‌های به‌جای مانده از نویسندگان پس از اسلام استوار است.  دفتر نخست این کتاب با آفرینش از دیدگاه ایرانی آغاز می‌شود و با خاموشی دماوند (حدود 6 هزار سال پیش) به پایان می‌رسد که این دوره به روایت شاهنامه فردوسی برابر با رویداد به بند کشیده شدن ضحاک به‌دست فریدون در دماوند کوه است. 


جنیدی پیش تر در گفتگویی نیز  درباره مبنای شکل گیری این کتاب گفته بود: در سال ۱۳۵۸ کتابی به اسم «زندگی و مهاجرت آریاییان بر پایه‌ گفتارهای ایرانی» منتشر کردم. تصمیم داشتم جلد دومی هم برای این کتاب بنویسم، اما به این نتیجه رسیدم که جلد اول نیازمند کار بیشتری است و در واقع این کتاب پایه‌ «داستان ایران بر بنیاد گفتارهای ایرانی» شد. وی این را هم اضافه کرده بود که یکی از دلایل توجه به ریشه‌های فرهنگی، بحث گفتار و کلمات مورد استفاده در صحبت‌هایمان است. بسیاری از کلماتی که روزانه مورد استفاده ما قرار می‌گیرند ریشه‌ای غیرفارسی دارند، این در حالی است که تمام آن‌ها معادل فارسی ساده‌ای هم دارند. برای دریافتن این مطالب و حفظ فرهنگ ایرانی، باید به ریشه‌ها وصل شد و بخش عمده‌ای از این ریشه‌ها را می‌توان در متون و آثار ادبی به جای مانده از گذشته جستجو کرد.

«آفرینش از دیدگاه ایرانی»، «پیدایی کوه‌ها و دریاها در گیتی»، «آغاز سخنگویی در میان مردمان»، «پیدایی اندازه میان مردمان»، «خانه‌های زمان جمشید»، «پیدایی پره»، «درجه و پرگار»، «کره زمین»، «آگاهی ایرانیان از آن سوی کره»، «دگردیسی جانوران تا مردمان» نام برخی فصول کتاب است.

این کتاب مرجع از سوی موسسه نشر بلخ وابسته به بنیاد نیشابور و با قیمت 50 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر شده است.
6060

منبع: خبرآنلاین