به گزارش خبرآنلاین، این دو کتاب در شاخه فلسفه و عرفان به تازگی از سوی انتشارات ققنوس منتشر و روانه بازار نشر شده است.
این کتاب به موشکافی ضربالمثلهای سلیس و ریشهیابی کلیشههای زبانی میپردازد. آیا همیشه باید به حرفهایتان عمل کنید؟ یا اگر نمیخواهید رسوا شوید، باید همرنگ جماعت شوید؟ یا اول ایمنی و بعد کار؟ جولیان بگینی، از فیلسوفهای قرن حاضر، در کتاب «اندر حماقت حکمت» به تشریح ضربالمثلهای ساده میپردازد و باورهای ما را به مبارزه میطلبد تا در مورد سخنان و عبارات مشهوری که در زندگی روزمره استفاده میکنیم، تفکر کنیم. این مجموعهی سرگرمکننده پر است از ضربالمثلها و چکیده مختصر و مهیجی از هرکدام، که در حین خوانش تلنگری به طرز تفکر ما در مورد آنها میزند. این مجموعه به تمام کسانی تقدیم میشود که دانش اندک را خطری مهلک میدانند.
در دیباچه کتاب نیز آمده است: «یک بار از من پرسیدند نظرت درباره جملات پندآموز و ضربالمثل چیست، من هم یکدفعه با یکی از همین جملات قصار منسوب به خودم جواب دادم: کسی که برای هر چیزی ضربالمثلی توی آستینش دارد، درباره هیچ چیز تفکر نمیکند. بهترین حکایتها و ضربالمثلها و نقلقولها مفاهیم مهمی را در قالب چند کلمه کوتاه میگنجانند. اما ممکن است همین چند کلمه خیلی گولزننده باشند. این عبارات با لطافت و اختصارشان ما را میفریبند، طوری که تصور میکنیم به تفکر عمیقی دست پیدا کردهایم. اما اگر کمی شاخکهایتان تیز شود و کنجکاوی کنید، میفهمید که این ضربالمثلها پیچیدگیها و ظرایف زیادی را از قلم میاندازند.»
بنابراین گزارش ناشر در معرفی کتاب «لاک و امر سیاسی» چگونه میتوان لاکان را با سیاست مربوط ساخت؟ لاکان همان روانکاو مرموزی نیست که از قلمرو مسائل سیاسی فاصله گرفته است؟ این یکی از واکنشهای احتمالیای است که عنوان این کتاب برمیانگیزد. واکنش مزبور حاوی دو گونه اعتراض متمایز در باب نگارش این کتاب است. اولین اعتراض مربوط است به ایده در هم آمیزی روانکاوی و امر سیاسی. این ایدهای است که از قرار معلوم هر دو گروه روانکاوان و دانشمندان علوم اجتماعی با آن بیگانهاند. متخصصان علوم اجتماعی که از مخاطبان احتمالی این کتاب به شمار میآیند همواره به فروکاستن ساحت اجتماعی یا عینی به تحلیلی در سطح فردی یا ذهنی بدگمانند و در این باره دلایل خود را دارند . تردیدی نیست که باید از احاله روانشناختی یا به عبارتی درک پدیدههای اجتماعی- سیاسی با ارجاع به نوعی شالوده روانشناسانه ذاتِ روان اجتناب کرد. همچنان که « دنیس رانگ » به درستی نشان داده است که استفاده از احالة روانشناختی در مطالعة مسائل اجتماعی - سیاسی ، روانکاوان را به حق نزد مورخان ، جامعهشناسان و دانشمندان علوم اجتماعی بدنام کرده است.
«اندر حماقت حکمت» با 247 صفحه و قیمت 12 هزار تومان و «لاک و امر سیاسی» در 300 صفحه و با قیمت 14 هزار تومان منتشر شده است.
6060
نظر شما