رییس اداره کل موزه‌ها گفت: «راه ایجاد موزه‌های علوم و فناوری در ایران سخت است. تمرین برای ایجاد موزه‌های علوم و فناوری در ایران صورت نگرفته و تمامی روش‌ها سنتی بوده است.»

ایسنا نوشت:

رییس اداره کل موزه‌ها، راه ایجاد موزه‌های علوم و فناوری در ایران را سخت توصیف کرد و گفت: تمرین برای ایجاد موزه‌های علوم و فناوری در ایران صورت نگرفته و تمامی روش‌ها سنتی بوده است.

دکتر کارگر روز یکشنبه در سومین همایش موزه‌ی علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران که در موزه‌ی ایران باستان در حال برگزاری است با بیان این که مبنای همه‌ گرفتاری‌ها از نظر مسائل آموزشی و علم و فناوری در سیستم آموزشی کشور است، گفت: در تمامی مقاطع تحصیلی اعم از دبستان، راهنمایی، دبیرستان و دانشگاه، انتظار داریم آنچه در ذهن دانش‌آموخته می‌ریزیم، عینا به استاد برگردانده شود؛ در واقع ظرفیت‌سازی ذهنی نمی‌کنیم و تا زمانی که این اقدام صورت نگیرد،هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت.

وی افزود: در این باره موزه‌ها یک پاسخ جدی برای مشکل ذکر شده هستند چرا که می‌توانند ذهن را به نوآوری، خلاقیت و پویش وادار کنند و زمینه مشاهده و کشف را برای مخاطب به وجود آورند.

رییس اداره کل موزه‌ها تاکید کرد: برای ورود به بحث موزه‌های علوم و فناوری در ایران باید روش‌های نوین را جایگزین روش‌های سنتی کنیم.

کارگر معتقد است زمانی که یک موزه بتواند مراحل کشف و اختراع یک پروژه را بازسازی کند، خیلی از مراحل پیچیده برای مخاطب آسان می‌شود و نوعی اعتماد به نفس در مخاطب به وجود می‌آید.

رییس اداره کل موزه‌ها خاطرنشان کرد: در واقع موزه‌های علوم و فناوری ذهن را به چالش می‌کشد و زمینه مشاهده و کشف را به وجود می‌آورد و هنر موزه‌های فناوری در همین امر مهم است.

5353

منبع: ایسنا