عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به تعبیر استاد داوری، اگر با تعلیم فلسفه فیلسوفی تربیت نشود که رهآموز باشد، ناظران فلسفه حق دارند بگویند فلسفه به هیچ دردی نمیخورد.
دکتر عارف طی سخنانی در این مراسم گفت: تجلیل از بزرگان و دانشمندان در این نوع جشنوارهها بسیار مهم است متأسفانه تا به حال در بحث الگوسازی خوب عمل نکردیم، جوانان ما نیاز به جهتگیری و الگو دارند بنابراین این کار ارزشمندی است که از دانشمندان تجلیل شود و برای من افتخاری بود که در این جلسه شرکت کنم.
وی که اصالتاً اهل یزد است با اشاره به اینکه افتخار میکند هر دو بزرگان این مجلس «رضا داوری اردکانی» و «علیمحمد کاردان» از همشهریان وی هستند، گفت: من از زمان دبیرستان این دو را میشناختم و آنها الگویم بودند و از جمله ویژگیهای مشترکشان اخلاقمداری، مسؤلیتپذیری، علم و پژوهش، قدرت بالای جذب جوانان و شیفتگی علم بود.
عارف با اشاره به اینکه در سیاستگذاریهای رسمی و غیررسمی نظام آموزش عالی کشور از نظرات افرادی چون استاد داوری استفاده شده و میشود، یادآور شد: این فیلسوف فرهنگ که بیش از سه دهه است میشناسمش، دارای خصوصیات دیگری چون وارستگی اخلاقی، تواضع در برابر هجمهها و دعوت همگان به نقد سازنده و گفتوگو، جایگاه برجسته در جامعه دانشگاهی و نگارش آثار بسیاری در زمینه فلسفه، علم و فرهنگ است.
وی در ادامه افزود: در جایی نوشته شده بود که استاد داوری به قولی با درد زندگی میکند و این درد، درد فلسفه، علم و فرهنگ است. ایشان دغدغه فلسفه و پیشرفت علم و فناوری کشور دارند و در نهایت دغدغه فرهنگ دارند چرا که تقریباً در همه صحبتهایشان دغدغه فرهنگ را مشاهده میکنیم.
عارف در پایان گفت: هنر بزرگ ایشان این است که تلاش دارند بفهمانند مسائل فلسفی نباید در بالاخانه ذهن محصور شود. در نهایت این نکته را بگویم که به تعبیر استاد داوری، اگر با تعلیم فلسفه فیلسوفی تربیت نشود که رهآموز باشد، ناظران فلسفه حق دارند که بگویند فلسفه به هیچ دردی نمیخورد.
/6262