به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ،گزارش سازمان بهداشت جهانی بر این نکته تاکید دارد که مبتلایان به سرطان در دنیا تا سال ۲۰۳۵ به سالانه ۲۴ میلیون نفر خواهد رسید.این گزارش نشان میدهد که شتاب رشد سرطان در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته است.
بنا بر گزارش، در سال ۲۰۱۰، سرطان در دنیا ۱.۱۶ تریلیون دلار هزینه داشته که برای کشورهای ثروتمند بسیار سنگین است و کشورهای فقیر هم که اصلا توانایی صرف چنین هزینههایی را ندارند.
مهمترین دلایل ایجاد سرطان بجز افزایش سن، سیگار، الکل، و چاقی هستند که با تغییر سبک زندگی قابل پیشگیری است.
ورزش و رژیم غذایی سالم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل، در کنار بکارگیری برنامههای غربالگری و پیشگیری از سرطانهایی که عامل عفونی دارند، مثل سرطان دهانه رحم و سرطان کبد می تواند از شتاب افزایش شمار ابتلا به سرطان بکاهد.دخانیات مهمترین عامل ایجاد سرطان است. سرطان ریه بیش از هر سرطانی دیگری تشخیص داده می شود (سالانه ۱.۸ میلیون مورد و ۱۳ درصد کل موارد سرطان) و یک پنجم مرگهای ناشی از سرطان (۱.۶ میلیون مورد در سال) به سرطان ریه مربوط می شود که از این نظر رتبه اول را دارد.
تصویر زیر بیانگر میزان مرگ و میر بر اثر سرطان در کشورهای جهان است
محققان این گزارش میگویند که محدودیتهای قانونی که دولتها در مورد سیگار وضع کردهاند باید شامل الکل، نوشابههای دارای قند، آلودگی هوا و دیگر آلودگیهای محیط زیستی هم بشود.
کشورهای اروپایی و کشورهای توسعه یافته در رشد سرطان نیز سرآمدند زندگی ماشینی و استفاده از سیگار و الکل و کم تحرکی از عوامل اصلی رشد سرطان در این جوامع است
4646