مدیر ارتباطات شرکت بهره‌برداری متروی تهران درباره طرح جمع‌آوری دستفروشان مترو می‌گوید: مردم از جمع‌آوری دستفروش‌ها راضی‌اند.

فهیمه حسن میری: جمع‌آوری دستفروشان مترو، طرح جدیدی نیست و قبلا هم اقداماتی برای برخورد با آنها صورت گرفته بود. حالا مدتی است برخورد و مقابله با دستفروشی در مترو به صورت جدی‌تری مطرح شده است.

احسان مقدم، مدیر ارتباطات و بین‌الملل شرکت بهره‌برداری متروی تهران درباره طرح جمع‌آوری دستفروشان مترو به خبرآنلاین می‌گوید: مردم از دستفروش‌ها شکایت داشتند و حالا از این طرح راضی هستند.

 قبلا هم طرح‌های موقتی برای جمع‌آوری فروشنده‌های مترو اجرا شده بود. چه شد که مجددا اجرای چنین طرحی شروع شد؟

مسافران تماس‌های زیادی با ما داشتند و چه از طریق تلفن گویا و چه مراجعه حضوری و ابراز نارضایتی به مسئولان ایستگاه‌های مترو، از حضور دستفروش‌ها در مترو ابراز نارضایتی می‌کردند. مسافران می‌گویند دستفروش‌ها آسایش را از ما سلب کرده‌اند و در یک سفر کوتاه درون‌شهری باید سروصدا و مزاحمت‌های زیادی را تحمل کنیم. علاوه بر این نارضایتی مردم، در رفت و آمد قطارها هم مشکل ایجاد شده بود و در ساعت حرکت قطارها تاخیر و در ورود و خروج افراد اختلال ایجاد شده بود. همه اینها باعث شد مدیرعامل جدید تصمیم بگیرد طرح جدیدی را برای برخورد با دستفرو‌ش‌های مترو شروع کند.

این برخورد با استناد به چه قانونی انجام می‌شود؟

بحث در اینجا قانون نیست. شاید باید مراجع ذیصلاح قوانین مناسب را برای این مورد تصویب کنند که مانع از اشتغال دستفروش‌ها در مترو شود. اما الان در این طرح برخورد خاصی صورت نمی‌گیرد که نیاز به قانون داشته باشد. فضایی که ایجاد شده یک فضای تذکری است. وقتی دستفروش وارد می‌شود فقط به او تذکر داده می‌شود و نه وسایلش ضبط می‌شود نه اتفاق دیگری می‌افتد که نیاز به قانون خاصی داشته باشد. پلیس فقط از آنها درخواست می‌کند و به آنها اعلام می‌کند که اجازه ندارید وسایل را داخل قطار ببرید. این تذکر دادن‌ها با نهایت ادب و احترام انجام می‌شود.

اما دستفروش‌ها می‌گویند با آنها با توهین و اهانت رفتار می‌شود.

نه اینطور نیست. این حرف‌ها جوسازی‌هایی است که اتفاق می‌افتد. ضمن این که اگر هم مورد خاصی وجود داشته باشد و نیازی به برخورد جدی‌تری باشد، پلیس مترو که زیر نظر مجموعه نیروی انتظامی است حضور دارد و آنها با افراد خاطی برخورد می‌کنند.

و این که گفته می‌شود در اثر برخورد اهانت‌آمیز با یکی از دستفروش‌ها او اقدام به خودکشی کرده چطور؟

ما این موضوع را همان زمان هم تکذیب کردیم. این فرد دستفروش نبوده. من خودم فیلم را بارها عقب و جلو کردم و دیدم اصلا نکته‌ای که مبنی بر جر و بحث وجود داشته باشد نیست. این فرد منتظر قطار بود و به محض آمدن قطار اقدام به خودکشی کرد. نکته اینجاست که طرح مبارزه با دستفروشی در مترو دو سه روز بعد از آن اجرا شد و اصلا در آن زمان بنایی بر برخورد نبود که با این فرد درگیری صورت گرفته باشد و بعد او اقدام به این کار کند. ضمن این که باز هم تاکید می‌کنم که بنا در این طرح صرفا تذکر است.

با تذکر دادن، فروشنده‌ها از مترو می‌روند؟ یا قرار است طرح‌های دیگری هم بعد از آن اجرا شود؟

باید ببینیم این طرح چه مقدار جواب می‌دهد. فعلا این کار شروع شده و به نوعی می‌تواند مقدمه‌ای برای فرهنگ‌سازی باشد تا هم خود فروشنده‌ها بدانند که چندان جای امنی ندارند و هم مردم از فروشنده‌ها خرید نکنند و تقاضایی وجود نداشته باشد که آنها بخواهند محصولاتشان را عرضه کنند. بعد از آن باید مسئولان تصمیم بگیرند که سیاست‌گذاریهای دیگری که قرار است اتفاق بیفتد چیست و چه طرح‌هایی قرار است اجرا شود.

 طرحی برای ساماندهی این فروشنده‌ها و کارهایی مانند دادن غرفه با شرایط مناسب به آنها در کار نیست؟

زمانی مدیرعامل قبلی تصمیم داشت این کار را انجام دهد و فضایی را برای حمایت از آنها اختصاص بدهد و غرفه‌هایی به آنها بدهد اما جالب اینجاست که خود این فروشنده‌ها قبول نمی‌کردند و از چنین طرح‌هایی استقبال نمی‌کردند.

این طرح تا چه زمانی ادامه دارد؟

تاریخ دقیق آن معلوم نیست ولی فعلا این طرح ادامه دارد. باید ببینیم خروجی چه می‌شود، فعلا تا اینجا خروجی این کار را که می‌گیریم می‌بینیم کلیت مردم از این طرح راضی هستند.

46234

منبع: خبرآنلاین