علامت این پرفشاری می تواند به صورت سردرد همراه با احساس فشار و پُری در سر، یا احساس کشیدگی عروق، یا سرخی چشم ها و صورت، و یا شنیدن صدایی همهمه وار در گوش ها همزمان با جهش نبض، و علایم گوناگون دیگر ظاهر شود.
چنین فردی ممکن است دچار غلظت خون نیز باشد و در این حال مصرف داروهای ضدفشار خون ادرارآور مانند تریامترن اچ و هیدروکلروتیازید و فورزماید، موجب وخیم تر شدن اوضاع خواهند شد.
توصیه ما این است که افراد فربه پرخون در فصل بهار از مصرف بیش از حدّ متوسط شیرینی پرهیز کنند و به سوی خوراکی هایی با مزۀ ترش ملایم طبیعی بروند.
زرشک و آلو و آلبالوی خشک و برگۀ زردآلوی ترش و شیرین و لواشک های ترش طبیعی نمونه های خوبی از این خوراکی ها هستند.
افزودن آلوبخارا، تمر هندی ترش، زرشک، و لیمو عمانی به خورشها و غذاهای آبکی نیز در این موارد توصیه می شود.
دکتر مجید انوشیروانی
متخصص طب سنتی ایران، استادیار دانشکدۀ طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد