یمن با افغانستان و عراق متفاوت است.از نخستین روزهای آغاز درگیری در یمن ، دولتمردان این کشور خواهان کمک نهادهای بینالمللی به ناآرامیها در این کشور شدند. کاخ سفید و کشورهای اروپایی به دنبال احساس خطر از فعالیت شبهنظامیان در یمن وارد این بازی شدند. در روزهایی که شهروندان امریکایی نگران حضور نظامی ارتش کشورشان در یمن هم هستند، مقامهای یمنی این حضور را به وخیمتر شدن اوضاع تعبیر میکنند. به گفته این مقامهای دولتی یمن با افغانستان متفاوت است و ساکنان این کشور در صورت مشاهده یک سرباز امریکایی در خیابان بلافاصله با اعضای القاعده پیمان اخوت میبندند.
رشاد العلیمی، معاون نخست وزیر یمن در امور دفاعی و امنیتی، در کنفرانس خبری در این خصوص گفت: هر گونه دخالت یا اقدام نظامی مستقیم توسط آمریکا میتواند باعث تقویت شبکه القاعده شود نه تضعیف آن. موضع ما روشن است. ما با اعضای القاعده مبارزه میکنیم و با اتکا به نیروهای امنیتی و آژانسهای امنیت خود به تعقیب اعضای القاعده میرویم.
همزمان این مقام رسمی یمن خاطر نشان کرد که یمن به کمک آمریکا در آموزش یگانهای ضد تروریستی نیاز دارد.
وی گفت: از آنجایی که القاعده به سازمانی تبدیل شده که ثبات بینالمللی را تهدید میکند، تمامی کشورها در جهان به ریاست آمریکا باید در مقابله با آن همکاری کنند. کمکی که از آمریکا میخواهیم، آموزش و تامین سلاح و تجهیزات برای مقابله با تروریسم است.
این موضع گیری معاون نخست وزیر یمن با استقبال پنتاگون مواجه شد.
برایان ویتمن، نیز تصریح کرد که حضور نظامی فعلی آمریکا در یمن محدود است و به آموزش یگانهای این کشور متمرکز است. اقدامات واشنگتن شامل تبادل اطلاعات با یمن و آموزش و بودجه رسانی در راستای کمک به این کشور در مقابله با تروریسم است.
معاون نخست وزیر یمن با اشاره به حادثه تروریستی در امریکا گفت: عمر فاروق عبدالمطلب، فردی که قصد داشت در هواپیمای به مقصد دیترویت آمریکا بمبگذاری کند، با یکی از مقامات افراطی در یمن دیدار کرده است. براساس اطلاعات ما، عبدالمطلب از تاریخ 24 سپتامبر تا هفتم دسامبر در یمن ناپدید شده بود. وی افزود: عبدالمطلب پیش از سفر به یمن و احتمالا در لندن از سوی القاعده استخدام شده بود.